Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång kö för hockeybiljett

(Uppdaterad 20.30) Det blev rejält tryck när biljetterna till Örebro Hockeys kvalserie släpptes till allmänheten på torsdagen.
Köerna var långa utanför Behrn arena.

Annons

Fram till i dag hade årskortsinnehavarna haft förtur på att boka biljetter inför kvalserien. Men klockan 11.00 på förmiddagen tilläts övriga hockeyintresserade att köpa ett kvalpaket som gäller samtliga fem hemmamatcher.

Och intresset var stort. Redan tidigt på morgonen började kön ringla utanför den lilla provisoriska biljettkuren utanför Behrn arena. Och när luckan öppnade stod hundratals människor i kön.

En av dem var Monica Åberg som köat en och en halv timme på biljetter:

- Vi har väntat länge på detta. Det ska bli kul att se dem i kvalserien, säger hon.

Harri Salo var en annan:

- När de säljer kvalseriepaket så gäller det att vara med och hugga. Det blir nog svårt att få tag i enskilda biljetter sen, säger han.

Det finns totalt cirka 3 500 platser att slåss om inför varje match. Priset för sittplatspaketet är 1 200 kronor och ståplats 750 kronor.

Efter torsdagens försäljning av kvalpaket finns fortfarande biljetter kvar till samtliga matcher.

- Intresset har varit väldigt stort. Omkring 15 procent av sittplatserna finns kvar, och till ståplats har vi sålt ungeför 50 procent, vilket innebär omkring 1000 biljetter, säger klubbdirektören Anders Fensby.

I morgon fredag släpps sedan övriga lediga biljetter till enstaka matcher. Men då är det Örebrokompaniet vid Olof Palmes Torg som står för försäljningen. Det går också bra att köpa via Örebro Hockeys hemsida.

- Vi kommer också att hålla ett visst antal biljetter till matchdagarna, så det är inte helt kört även om man inte får tag på biljetter i förväg, säger Anders Fensby.

Om det skulle bli fem utsålda hus under kvalserien innebär det intäkter på mellan en och två miljoner kronor för Örebro Hockey.

– Men det kostar också en hel del att spela i kvalserien, vi räknar med runt en halv miljon kronor, berättade klubbdirektör Anders Fensby i en tidigare NA-intervju.

Mer läsning

Annons