Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leidborg: ”Lite det jag befarade”

Med sju spelare borta skulle Troja-Ljungby bli en svår uppgift för Kumla i playoff – för svår visade det sig.– Vi hade haft tufft nog även med fullt lag, säger tränaren Gunnar Leidborg efter förlust med hela 11–0.

Annons
Kumlas tränare Gunnar Leidborg.

Kumla höll tätt första nio minuterna. Lika många minuter senare visade resultattavlan 0–6. Ytterligare tre mål i andra och två mål i tredje fullbordade Kumlas stjärnsmäll mot Troja-Ljungby.

– Det rullade på liksom och vi fick inget stopp på det. Det var nog bara när de slog av lite på takten som vi fick stopp, säger Leidborg med förflutet som tränare i just Troja-Ljungby förra säsongen.

Den på förhand tuffa matchen blev inte på något vis lättare av att Kumla led av sjukstuga.

– Det blev lite av vad jag befarade den här matchen. Vi hade haft tufft även med fullt lag och med sju-åtta man borta, ja då blir det tufft, säger Leidborg.

Samtidigt blundade han inte för Troja-Ljungbys spetskompetens.

– Vi visste att det är ett bra lag vi möter. Det är ju killar som tränar dagtid och är halvtidsproffs och några som spelat med Växjö. Det är en liten annan värld. Även om vi har vårt på pappret bästa lag måste vi ha en jättebra dag för att slå dem.

Den andra matchen i bäst av tre spelas i Ljungby på fredag. En eventuell (och förmodligen osannolik) tredje avgörande match väntar på söndag.

– När matchen börjar står det 0-0. Det är en ny dag, en ny match och vi har gjort en fantastisk säsong. Det här kan vi liksom inte gräva ner oss för.

Hinner ni få tillbaka spelare tills på lördag?

– Ingen aning. Jag hoppas bara inte vi får fler borta för det har ju bara rullat på som en epidemi.

Mer läsning

Annons