Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand bröt Bofors svit

Fyra raka vinster. Men i kväll tog det tvärstopp för Bofors. I Leksand föll laget med 2–4. Nu tappar laget sin kvalserieplats i tabellen.

Annons
Kristofer Näslunds mål och assist mot Leksand räckte inte till poäng.

Leksand gick som väntat ut hårt och tog ledningen redan efter 3.33 när Michael Raffl smällde in 1–0 precis när BIK blivit fulltaligt efter en utvisning. Förre Boforsspelaren Jacob Blomqvist ökade på till 2–0 i slutet av första perioden och bara 49 sekunder in i andra perioden dundrade Färjestads gamle skyttekung Pelle Prestberg in 3–0.

Då såg Bofors ut som ett slaget lag, men Karlskogagänget var på väg att resa sig när Kristofer Näslund (framspelad av Tobias Thermell) gjorde 1–3 halvvägs in i matchen och Thermell (framspelad av Näslund) reducerade till 2–3 i mitten av tredje perioden.

Men när BIK tog ut Daniel Bellissimo för att jaga kvitteringsmål avgjorde Leksands Ken-Andre Olimb istället i tom bur, och matchen slutade 4–2 till Leksand.

Både Leksand och Örebro kliver nu om Bofors i tabellen, som faller till femte plats efter elva omgångar. Härnäst ställs BIK mot Almtuna, hemma i Nobelhallen på lördag.

Så var matchen: Klicka här för att komma till Karlskoga-Kurirens matchrapport.

Mer läsning

Annons