Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lenny: ”En laginsats utan like”

Powerplay, boxplay, offensiv, defensiv, enskilda prestationer … Ja, Bik Karlskoga-tränaren Lenny Eriksson var nöjd med allt, och smått lyrisk, efter 3–1-segern mot Djurgården.

Annons

Bik Karlskoga-tränaren Lenny Eriksson visste inte i vilken ände han skulle börja när han klev ut ur omklädningsrummet för att sammanfatta sina intryck bara minuter efter torsdagskvällens 3–1-seger mot Djurgården. Men fann sig snabbt.

– Framförallt är jag nöjd med att vi följde upp tråden vi hittade i Umeå. Att vi hittade tillbaka till vår identitet och vårt sätt att jobba. Den feedback vi fick där ska vi vårda framöver och ta med oss upp till Asplöven härnäst, säger han.

Sedan gjorde Eriksson en lång lista över saker han gillade att se mot Djurgården.

– Vårt boxplay: Även om vi släppte en oturlig förstapuck som tog i stolpen och ryggen på Justin Pogge och in så var det sedan väldigt bra. Powerplay var mycket bättre än statistiken visade (noll mål på 14 minuter, reds anm), det fanns klara intentioner på Kristofer Näslund och kompani. Det var kul att se Nicklas Roest komma in i en mer anonym roll, få släppa ned axlarna och visa vilken enorm kapacitet han har. Carl Berglund fick spräcka sin föraragliga nolla. Lang fick ännu mer istid än tidigare … ,säger Lenny och fortsätter:

– Nej, i dag hittade jag inte många skönhetsfel. Martin Sandgren fick inte göra ett enda byta, och det berodde på att ingen gjorde oss besviken. Och likförbannat Martin rund och pushade på mest av allihop i båset. Då blir det en laginsats utan like.

Längst bak nöp Justin Pogge 29 av 30 Djurgårdsskott och stod, framförallt i mittperioden, för ett par avgörande räddningar. I sista spelade Bik av effektivt samtidigt som Stockholmslaget blev frustrerat och tog ett par onödiga utvisningar som gav Bik än mer andrum.

– Vi spelade bra på resultatet och la oss aldrig på försvar i tredje, även om jag hade önskat mig lite mer puckinnehav. Med tanke på att Djurgården är ett skickligt lag med bra eldkraft tycker jag att de skapade väldigt lite, säger Eriksson.

Mer läsning

Annons