Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lenny lämnar Bik Karlskoga

Det blir ingen fortsättning för Lenny Eriksson i Bik Karlskoga. Klubben väljer att inte förlänga kontraktet.

Annons

Lenny Eriksson kom till Bik från österrikiska andraligalaget Dornbirner. Därefter har det blivit tre säsonger med klubben. Bik har under dessa år varit med i toppstriden, men har inte lyckats ta det sista steget för att nå kval till SHL. I år blev Bik jumbo i slutspelsserien.

Nu väljer klubben att inte förlänga Lenny Erikssons kontrakt och klubben letar därmed ny huvudtränare.

– Lenny kom in i ett läge när många nya roller i föreningen som skulle tillsättas. Det har varit ovärderligt för Bik som klubb att ha Lenny som den lugna och trygga ledare han är under de här åren. Han har med sin vinnarmentalitet lotsat laget till tre raka slutspel och då skall man ha i åtanke att han bitvis har haft mycket smala trupper att arbeta med. Under hans tid i Bik har så här långt också elva spelare fått chansen i högre ligor, det säger en hel del om de tränarna vi haft. Att vi byter huvudtränare till nästa säsong är inget annat än ett naturligt steg i vår strävan att ständigt utveckla oss. Vi tackar Lenny för tiden hos oss och önskar honom lycka till, säger klubbchef Torsten Yngveson.

Sex spelare står under kontrakt till nästa säsong: Christian Berglund, Daniel Wessner, Alexander Holmberg, Mikael Eriksson, Jens Skålberg och Oskar Carlsson.

Mer läsning

Annons