Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lenny: ”Vi såg trötta ut”

Nionde raka segern efter 3–0 på Västerås. Om Lenny Eriksson var nöjd med prestationen? Inte alls.– Vi såg trötta ut, säger Bik-tränaren.

Annons

Bik Karlskogas segertåg fortsätter rulla. Inför 4 131 åskådare i Nobelhallen besegrades nästan lika formstarka Västerås med 3–0. Klara siffror, kan tyckas. Det tyckte inte Lenny Eriksson.

– Västerås var klart bäst över 60 minuter. Men jag får vara nöjd med offerviljan och målvaktsspelet. Andra matcher har vi spelat bättre och blivit utan poäng så det här är inget att skämmas för, säger han.

Marcus Nilsson gav hemmalaget ledningen i spel fem mot tre i första perioden. Sedan dröjde det till slutet av tredje innan Linus Fröberg satte 2–0 och Oscar Carlsson punkterade matchen med sitt 3–0-mål i öppen kasse. Däremellan handlade det mesta om Västerås.

– De tar över matchen och det är de som står för farten. Det lilla fem mot fem spel som var blev vi alldeles för passiva. Andra perioden tar de över fullständigt. 1–0 inför tredje var smickrande siffror för oss, säger Lenny Eriksson och fortsätter:

– Västerås inledde bäst även i tredje. Det var många trötta huvuden och ben från vår sida. Det har varit många urladdningar och segermatcher senaste tiden och jag tycker vi såg trötta ut.

Att det ändå blev seger för Bik Karlskoga kan laget tacka storspelande målvakten Joel Gistedt för. Och lagets alltid lika hårda arbetsmoral.

– Offerviljan finns där och den är jag nöjd med. Tillsammans med ett fantastiskt målvaktsspel räddar det kvällen för oss den här gången, säger Eriksson.

Mer läsning

Annons