Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lihagen: ”Blev så glad att jag började gråta”

Efter många bakslag kom äntligen beskedet som Niklas Lihagen väntat på så länge.
För enligt läkarna ser nu allt bra ut med hjärtat.
– Jag siktar på att komma tillbaka till hockeyn, berättar Lihagen.

Annons
Niklas Lihagen.

Det glädjande beskedet kom under gårdagen när Niklas Lihagen pratade med en läkare.

– Allt fungerar nu normalt med hjärtat. Jag har inga restriktioner, och det känns jäkligt positivt, säger han.

Hur kändes det när du fick beskedet?

– Jag blev så glad att jag började gråta. Det har varit så många turer fram och tillbaka. Det blir som en stor sten som släpper från bröstet, säger Örebrosonen.

Det var på luciadagen 2009 i derbyt mot Bofors som Niklas Lihagen drabbades av ett plötsligt hjärtstillestånd. Hans liv räddades på isen av domaren Wolmer Edqvist och Bofors läkare Peter Carlsson.

Sedan dess har Niklas Lihagen genomgått en rad hjärtoperationer och ätit olika mediciner. I januari förra året kändes hjärtat bättre och Lihagen testade några ispass – men ganska så snabbt märkte han att det inte fungerade.

– Men i oktober gjorde jag en operation där jag bytte ut en klaff i hjärtat. Innan har jag bara reparerat klaffen, men nu fick jag en ny. Och efteråt har det känts så mycket bättre, säger han och fortsätter:

- Jag har en helt annan ork och är allmänt mycket piggare. Det märks särskilt på morgonen när jag vaknar. Tidigare var det trögstartat. Men nu kommer jag upp på en gång och kan leka med lillgrabben.

Niklas Lihagen kommer att göra ett arbetsprov inom två-tre veckor för att sedan förhoppningsvis börja träna försiktigt och sen trappa upp.

– Jag vill inte använda ordet friskförklarad än. Jag måste testa först och se hur hjärtat reagerar när det utsätts för mer intensiv belastning. Men det ser bra ut som sagt.

– Jag siktar på att komma tillbaka till hockeyn. Och det är Örebro som jag vill spela för. Men jag kommer att prata med Örebro och jag hoppas att jag får en fair chans av dem. Så nu är det bara att blicka framåt, säger Niklas Lihagen.

Det var på Luciadagen 2009 i derbyt mot Bofors som Lihagens hjärta slutade att slå.

Mer läsning

Annons