Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lihagen sänkte Kumla – igen

Senast lagen möttes gjorde han ett mål och två assist. På söndagen sänkte Örebro Hockey-ikonen Niklas Lihagen Kumla ännu en gång.

Annons
Niklas Lihagen i Vita Hästens tröja i en match mot Kumla i vintras.

Niklas Lihagen fick inte följa med Örebro Hockey upp i elitserien. Nu är han i stället lagkapten i hårdsatsande Vita Hästen som går fram riktigt starkt i division 1 E.

När Hästen mötte Kumla på bortais den 6 oktober gjorde Lihagen ett mål och två assist. Och när lagen möttes i Himmelstalundshallen på söndagen låg Lihagen på nytt bakom segern. Han assisterade till så väl Hästens första som sista mål.

Det första betydde 1–0 och det sista 4–1.

Kumla, som hade hemska 2–14 på de två senaste förlusterna mot Vimmerby och Mariestad, hade ändå 1–1 inför den sista perioden efter att Andreas Jensen gjort Kumlas mål i den andra perioden. Men det räckte inte till någon poäng nu heller, och Kumla är näst sist i tabellen.

Vita Hästen, däremot, galopperar (förlåt) fram i full fart. Toppar tabellen på 42 poäng, två pinnar före Vimmerby. Lihagen? Han är tvåa i poängligan på 31 poäng, 15 mål och 16 assist. Två pinnar bakom lagkompisen Marcus Eriksson.

Kumla möter Skövde hemma på onsdag.

Mer läsning

Annons