Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindlöven föll i premiären

Lindlövens tränare Tomas Östlund predikade före matchen: Hedemora kommer att gå ut hårt de första fem minuterna.
Vad händer? Jo, Hedemora gjorde 1–0 efter 18 sekunder och 2–0 efter 4.33. Och dalalaget vann division 1-premiären med 3–2 (3–1, 0–1, 0–0).

Annons

– Jättesurt. Vi var som i koma de första minuterna, säger Tomas Östlund lite irriterat.

Första målet var ett riktigt olycksfall. Lindlöven fick direkt kontroll över pucken efter nedsläpp och en av lagets anfallare skulle lägga pucken bakom den egna kassen.

Men pucken tog i kassen och studsade ut – till förre Lindlövenspelaren Patrik Larshans som tackade och sköt 1–0. Målvakten Joel Bäckman tog första skottet, men lämnade retur ...

2–0 kom när Lindlöven hade en spelare mindre på isen. Sergejs Tjoluskins satt utvisad för hakning.

– Inget att säga om. Vi åkte inte skridskor och hann helt enkelt inte med, därav utvisningen.

Den händelserika första perioden bjöd på ytterligare två power play-mål. Först reducerade Richard Flodin till 2–1 men Hedemora gjorde 3–1 när Lindlövens Johan Graff satt utvisad.

Men i fortsättningen blev matchen mycket jämn. Det visar även skotten, 38–35 till Hedemora.

I mittperioden utnyttjade Lindlöven ytterligare ett power play-läge när Daniel Wallén vräkte in reduceringen till 3–2.

– Sedan tryckte vi på bra i slutperioden och skulle haft ett straffslag, påpekar Tomas Östlund.

Daniel Olsson Fromell var helt fri från rödlinjen. Bakifrån kom en Hedemora-spelare och slog undan skridskorna på Daniel.

– Jag frågade domaren men han menade att Daniel inte hade pucken under kontroll i det läget. Men för mig var det en solklar straff, säger Tomas.

Lindlöven hade en tunn trupp till Hedemora. Backstjärnan Marcus Sjöö var hemma och de två amerikanska nyförvärven Bill Keenan och Matt Connors var inte spelklara.

– Marcus ska i dagarna bli pappa för andra gången och så länge inget har hänt så åker han inte med till bortamatcherna. Vi hoppas att Keenan och Connors är spelklara till hemmapremiären mot Borlänge på onsdag. Just nu är det Migrationsverket som har pucken, berättar Tomas Östlund.

Mer läsning

Annons