Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindlöven förlorade – trots 51 skott

Lindlöven vann skotten med 51–24. Men förlorade borta mot jumbon Hedemora. Lindlövens fjärde förlust på de fem senaste matcherna.

Annons

Lindlöven inledde som bekant fortsättningsserien division 1 C på bästa tänkbara sätt: Tre segrar och brutala 22–4 i målskillnad. Men därefter har inte mycket gått Lindlövens väg. På onsdagskvällen var tanken att laget skulle studsa tillbaka upp på vinnarspåret igen. Men i stället spårade det ur ännu mer.

Det blev 6–3-förlust borta mot jumbon Hedemora, som inte hade tagit en enda poäng på sina sex föregående matcher i fortsättningsserien. Ett lag som Lindlöven så sent som den 8 januari 6–1-krossade hemma i Lindehov.

Lindlöven dominerade skottstatistiken totalt – förgäves: 20 skott i första perioden mot Hedemoras åtta. Ändå underläge med 2–0. 18–7 i skott i andra. Ändå underläge med 3–1 inför tredje. Där vann Lindlöven skotten på nytt, med 13–9, men i stället kunde hemmalaget gå ifrån till 6–3.

Lindlövens mål gjordes av Alexander Kovalonok (3–1), Anton Magnusson (4–2) och Henrik Resin (6–3). Med en sekund kvar av matchen drog Kovalonok på sig totalt 25 utvisningsminuter: fem för slashing och 20 för matchstraff.

Lindlöven kvar på 16 poäng och negativ kvalplats. Både Surahammar (5–1 borta mot Skedvi/Säter) och Falu IF (4–3 på straffar hemma mot Tierp) vann sina matcher, vilket innebär att Lindlöven nu har sex poäng upp till säker mark. Både Falun och Surahammar har 22 poäng, Tierp toppar på 23. Lindlöven möter Surahammar på bortais på söndag.

Läs mer i torsdagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan i morgon!

Mer läsning

Annons