Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindlöven läckte men vann

Lindlöven släppte in hela sju mål hemma mot Ore. Som tur var lyckades man dock göra åtta själva och därmed vinna matchen med 8–7.
– Det är tur man har starkt hjärta för annars hade man väl haft en rad hjärtattacker, säger tränaren Tomas ”Osten” Östlund och skrattar.

Annons

Den som vill lära sig mer om försvarsspel gjorde bäst i att inte bevittna matchen mellan Lindlöven och Ore. Det var svängdörrar åt båda håll. Lindlöven kändes dock vassare och hade initiativet större delen av matchen. I tredje perioden gjorde comebackande Patrik Larshans 7–4 för hemmalaget. Men kort efter drog Joakim Olsson Fromell på sig ett matchstraff för tackling mot huvudet. Under det fem minuter långa numerära överläget gjorde Ore tre mål och kom alltså tillbaka till 7–7.

– Det small åt alla håll. Vårt box play har varit bra hela säsongen men i dag fungerade det inte, säger ”Osten”.

"Svårt att analysera"

Det såg ut att gå mot förlängning. Men så med mindre än två minuter kvar stod Niklas Nooni för matchens prestation då han rundade sin back och med en magisk passning serverade Patrik Säfström som enkelt kunde lägga in matchavgörande 8–7. En viktig seger för Lindlöven.

– Det är svårt att analysera matchen. Jag är naturligtvis glad att vi vinner menvi gör ju inte en bra match och det är ju inte alls bra att släppa in sju mål, säger ”Osten” vars lag får träna försvarsspel till onsdagens bortamatch mot Söderhamn/Ljusne.

Mer läsning

Annons