Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindlöven säkrade i praktiken kontraktet

Lindlöven säkrade i praktiken nytt kontrakt genom att besegra Surahammar med 3-2 efter straffar.

Annons
Max Lalander.

- Klarar vi inte det här nu är det skandal, säger tränaren Staffan Tholson.

De 265 åskådarna i Lindehov fick se en dramatisk match där skottstatistiken slutade galna 41-40.

Johan Persson gav hemmalaget ledningen redan efter fyra minuter av den första perioden men Surahammar vände och ledde med 2-1 inför den tredje perioden. Då kvitterade Daniel Fromell Olsson till 2-2.

I slutet av ordinarie

matchtid åkte Lindlöven på ett lagstraff men redde ut stormen och matchen gick till förlängning. Där åkte hemmalaget på en ny utvisning, en tripping på Simon Hermansson, men återigen lyckades Lindlöven hålla tätt.

Matchen gick till straffar där Suras Erik Fhürong inledde med att överlista Philip Ödmark i Lindlövenkassen.

På Lindlövens sista ordinarie straff utjämnade Alexander Kovalonok och samme man satte sedan segermålet på nästa straff samtidigt som Albin Ljunggren missade för Sura.

I och med segern har Lindlöven i praktiken säkrat nytt kontrakt i division 1. Lindlöven och Surahammar har båda 32 poäng medan jagande Falun, på kvalplats, har 29. Lindlöven har +28 i målskillnad, Sura +18 och Falun +13. I den sista omgången på söndag möts dessutom Surahammar och  och Falun medan Lindlöven möter seriesegrande Tierp på bortais. För att Lindlöven ska missa krävs att Falun slår Sura samtidigt som Lindlöven förlorar med tvåsiffrigt mot Tierp. 

Läs mer i torsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons