Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindlöven tappade och föll

För två veckor sedan vann Lindlöven borta mot Falun med 8–2. På söndagen tappade Lindlöven 3–2 till 3–4 hemma mot Falun – och nu är Lindlöven på negativ kvalplats i den superjämna tabellen.

Annons

Fortsättningsserien division 1 C är ett riktigt getingbo, bortsett från Hedemora och Skedvi/Säter som är fastnitat i botten. Lindlöven, som i fjol gick till allettan, inledde piggt och hade tre raka segrar och 22–4 i målskillnad – däribland 8–2 borta mot Falu IF i den andra omgången för två veckor sedan.

Men därefter har motorn börjat hacka. Och på söndagen inkaserrade laget tredje förlusten på de fyra senaste matcherna. Lindlöven ledde med 1–0 efter första perioden efter mål av Daniel Ohlsson Fromell. I andra vände gästerna till ledning inom loppet av 1.32, men Alexander Kovalonok kvitterade snabbt därefter. Från att Falun kvitterade till 1–1 gick det bara 2.46 innan det stod 2–2.

I inledningen av tredje satte Max Lalander 3–2 – men gästerna kvitterade sex minuter senare. Och därefter tog det bara ytterligare 32 sekunder innan 3–4-målet kom.

Trots 44–35 i skott blev det alltså noll poäng för Lindlöven – som i nuläget är på negativ kvalplats. Lindlöven har 16 poäng. Trean Surahammar har 16 och Falu IF upp på 20 poäng. Tierp toppar på 22, men har en match mindre spelad.

På onsdag möter Lindlöven jumbon Hedemora, som är kvar på den enda poäng som laget hade med sig till fortsättningsserien, på bortais.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning här nedan i morgon.

Mer läsning

Annons