Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindlöven tog tung derbyskalp

Lindlöven vann ett jämnt och tufft rivalmöte med Kumla. 

Annons

Ett prestigefyllt länsderby med viktiga poäng i potten i kampen om att nå en playoff-plats till allsvenskt kval. Lindlöven och Kumla drabbade samman under söndagen inför 297 åskådare i Lindehov. 

Lindlöven tog ledningen i den första perioden genom Johan Persson, som överlistade Tim Harrysson efter 10.10. Dayn Belfour tvingades kapitulera efter pausvilan, då Christian Axelsson kvitterade till 1–1. 

Lagen hann med varsitt ytterligare mål innan den andra perioden var över. Christian Hägg nätade för Lindlöven, medan Patrik Ström slog till för Kumla. 

Lindesbergslaget var sedan starkast när allt skulle avgöras. Hägg gjorde sitt andra mål för dagen efter 4.35 av den tredje perioden. Slutresultatet skrevs till 3–2. 

Kumla trillar, i och med förlusten, ned till en andra plats i tabellen, som ger en förlängd säsong. Laget står på 20 poäng, och är fyra pinnar före fjärdeplacerade Lindlöven med sex omgångar kvar av hockeyettan västra vår-serien. 

Reporter Pelle Strandman och fotograf Lennart Lundkvist var på plats i Lindesberg. Läs mycket mer om matchen i måndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning härintill. 

Mer läsning

Annons