Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löwdahl: "Finns mycket att förbättra"

Örebro Hockey har fått kritik för att vara ineffektiva i powerplay – men första målet mot Rögle gjordes i numerärt överläge.
- Fast det var egentligen inget powerplay-mål utan en spelvändning, säger målskytten Henrik Löwdahl.

Annons
Henrik Löwdahl (till höger) gjorde 1-0.

Inför dagens match hade Örebro gjort mål i drygt elva procent av sina powerplay. Bara två lag i allsvenskan, Rögle och Borås, har varit ineffektivare så här långt.

Örebros 1-0 i powerplay kom i inledningen av den andra perioden.

- Jag fick en perfekt passning av ”JW”, det var bara att sätta dit den. Skönt att förbättra vår powerplay-statistik lite grann, fortsätter Henrik Löwdahl och tillägger:

- Men det är inte lätt att göra mål i powerplay om det inte uppstår några lägen. Och det var inte många utvisningar i den här matchen.

"Ingen jättebra match"

Henrik Löwdahl var inte helt nöjd lagets spel efter matchen.

- Det var ingen jättebra match av oss, det finns mycket att förbättra. Men vi är ändå nöjda över att ta tre poäng mot Rögle, det är ett bra lag.

Tränaren Peter Andersson hade också en del kritiska synpunkter, speciellt med spelet under den första perioden.

- Jag är missnöjd, det var en medioker period där spelarna inte gjorde det vi kommit överens om. Men vi korrigerade det till den andra och tredje perioden, då var vi spelförande och aktiva.

"Målen kommer att komma"

Peter Andersson håller inte med om att spelet i powerplay varit lite knackigt så här långt. - Det är mer något ni i media tycker är något att skriva om. Nu har vi gjort mål i powerplay i två matcher på raken, så vi vet att vi kan spela bra i powerplay. Målen kommer att komma.

På fredag väntar Sundsvall borta.

- Vi åker upp redan på torsdagen för att bo på hotell en natt och ladda inför matchen i lugn och ro.

Mer läsning

Annons