Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugnande besked: Får åka med hem

(UPPDATERAD 22.04) Efter slutsignalen borta mot Oskarshamn fick Bik Karlskoga ett lugnande besked. Centerstjärnan Daniel Wessner är inte svårt skadad och får åka med spelarbussen hem till Karlskoga i kväll.

Annons

Det var med 24 sekunder kvar av den första perioden som Biks centerstjärna Daniel Wessner föll ihop på isen efter en till synes schysst tackling från hemmalagets David Rodman. Oskarshamns-Tidningens Johnny Larsson, som direktrapporterar från matchen och som sett repriser på situationen, beskriver den så här: "Det var absolut inget ojust. En axel mot axel-situation där Wessner tappar balansen och åker in i sargen med huvudet före. Otäckt." Domaren tog heller ingen utvisning för situationen.

Det konstaterades snabbt att skadan verkade allvarlig, och ambulans körde in på isen samtidigt som sjukvårdare fixerade Wessners nacke och rygg innan han kördes iväg till sjukhuset i Västervik.

Eftersom efterspelet drog ut på tiden beslutade domaren att ta pausvila innan den första perioden spelades färdigt. Ställningen var då 0-0.

Efter matchen kom lugnande besked från sjukhuset, där den magnetröntgen som gjorts visade att det inte handlade om några nackskador och där det konstaterats att den hjärnskaning Wessner drabbats av inte är alltför allvarlig.

Wessner kommer nu att få åka med laget hem till Karlskoga.

- Vi ska hämta upp honom med bussen. Det är skönt, det betyder att det inte är någon jättehjärnskakning ut. Men det såg väldigt otäckt ut när det hände, säger Biks assisterande tränare Mikael Heiche till NA.

Mer läsning

Annons