Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målkungen lämnar för SHL – lagkaptenen stannar

Målkungen lämnar klubben för SHL. Men lagkaptenen har skrivit på för två nya år. Här är senaste nytt i Bik Karlskoga.

Annons
Jesper Olofsson.

Det rör på sig i Bik Karlskoga.

Klubben, som trots en succéartad period med 14 raka segrar i mitten av den gångna säsongen inte nådde SHL-kvalet, rustar nu för nästa säsong.

På tisdagen kom två nyheter:

Målkungen Jesper Olofsson, som sedan tidigare deklarerat att han kommer att lämna den hockeyallsvenska klubben för SHL, är klar för SHL-nykomlingen Karlskrona.

– Han (Karlskronas tränare Per Hånberg) vill spela med mycket med fart och det är en av mina styrkor. Jag tror att jag kommer att passa bra in i hur laget spelar, säger Olofsson till Karlskronas hemsida.

Lagkaptenen Martin Thelander, som är back, har skrivit på ett tvåårskontrakt för säsong nummer 13 och 14 i klubben.

– En kulturbärare som stannar i minst två år till. Martin är en mycket viktig spelare för oss, både på och utanför isen, säger klubbchefen Torsten Yngveson till Biks hemsida.

Sedan tidigare står det klart att Philip Larsson lämnar Bik medan Björn Kindahl och Fredrik Ericson lagt av och Linus Fröberg ryktas till Växjö.

Bik har just nu åtta spelare under kontrakt inför nästa säsong i backarna Thelander, Oskar Carlsson och Jens Skålberg samt forwardarna Christian Berglund, Mikael "Daggen" Eriksson, Alexander Holmberg, Gustaf Thorell och Daniel Wessner.

Mer läsning

Annons