Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvakterna som Örebro vill ha

Michal Zajkowski och Ola Nilsson får lämna Örebro Hockey. Nu för klubben förhandlingar med tre aktuella ersättare.

Annons
Christopher Heino-Lindberg.

Som NA tidigare berättat är Christopher Heino-Lindberg, senast i AIK, det hetaste namnet.

- Örebro är mitt förstaval, säger keepern, som jobbar för fullt med att komma tillbaka efter en operation för två månader sedan som ska avhjälpa den lårskada som hållit honom från spel den senaste säsongen.

Heino-Lindberg besökte Örebro i början av veckan, men Örebro Hockey vill ha klara papper på att hans skada verkligen är ur världen. Den läkarundersökning han genomgick vid besöket har ännu inte givit tydliga svar.

- Vi kan inte satsa på en målvakt som vi inte är säkra på är frisk. Därför avvaktar vi med Heino-Lindberg, säger tränaren Peter Andersson, som har andra krokar ute.

Han och Örebro för samtal med två andra målvakter.

Nicklas Dahlberg, 26-åring som senaste säsongen spelade för Modo men oftast som andremålvakt bakom finske Tuomas Tarkki är den ena.

Andro Michel, 20-åring som tillhör Färjestad men de senaste två säsongerna mestadels varit utlånad till Bofors , är den andre.

- Båda är intressanta, och vi pratar med dem, bekräftar Peter Andersson, som också gärna ser en forward från Färjestad i sina led nästa säsong.

Henrik Björklund, 20, en stor och stark målskytt med juniorlandslagsmeriter, är högaktuell för Örebro Hockey.

- Han är spännande och har rätt ålder. Han har gjort en hel del mål i allsvenskan, och det kan bli så att vi lånar honom av Färjestad, säger Peter Andersson.

Henrik Björklund var under säsongen utlånad till Rögle, och gjorde 16 mål för Skåne-laget.

Läs mer om hockeynyheterna i torsdagens NA, papperstidningen.

Mer läsning

Annons