Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvaktstavlor sänkte Bik

Bik Karlskoga hade chansen att säkra en plats i kvalserien. Men två tavlor av den normalt så säkre målvakten Daniel Bellissimo sänkte laget. Hemmalaget Almtuna vann med 6-3.

Annons

I säsongens hittills viktigaste match gick allt snett för Bik. Laget kämpade för en kvalserieplats men svarade för en riktigt dålig insats.

Inte minst den Italien-kanadensiske målvakten Daniel Bellissimo hade en kväll som han helst snabbt vill glömma.

Bellissimo svarade för riktiga grodor, både vid 2-0 och 4-2. Framför allt tavlan i samband med Daniel Hermanssons 4-2-mål knappt sju minuter in i sista perioden blev tung för gästerna som inte orkade komma tillbaka efter det.

Av bara farten gick Almtuna fram till 6-2 och dödade matchen. Daniel Wessners 6-3-reducering kom när endast 25 sekunder återstod.

Bik var annars ordentligt på gång efter Kristofer Näslunds 3-2-reducering i början av den tredje perioden. Tobias Thermell fick strax efteråt klubban avslagen i ett farligt läge och Bik var väldigt nära att göra 3-3 i numerärt överläge. Men så kom Bellissmos olyckliga fadäs. Att Bik vann skotten med 35-18 var ringa tröst.

Missade första matchbollenBik missade därmed första matchbollen, av tre, att ta sig till kvalserien. Eftersom Västerås besegrade Mora med 4-2 skiljer nu fyra poäng mellan Bik och Västerås.

Bik avslutar mot Oskarshamn, borta på onsdag, och Södertälje, hemma på fredag. Västerås har Troja-Ljungby och Örebro kvar att möta.

Fredrik Höggren gjorde Biks första mål i matchen, reducering till 2-1 i andra perioden.

Se statistik från matchen  här 

Mer läsning

Annons