Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mårts: "Som att gå omkring i gegga"

Smörj mot Schweiz efter en slätstruken och haltande insats i Behrn arena. Det var inget som fick förbundskapten Pär Mårts att hoppa jämfota av glädje.

Annons

- Som att gå omkring i gegga. Inte mycket som stämde, säger Mårts bistert efter 2-4.

Förbundskaptenen hade svårt att se något positivt över huvud taget efter matchen. Frågan om några ljuspunkter fick en inledande lång och mycket talande tystnad som svar.

- Niklas Olausson var finurlig. Och Fredrik Pettersson som försöker hela tiden och är där han ska. Annars vet jag inte. Som lag gör vi en riktigt dålig match. Dålig intensitet, dålig fart. Det fanns ingen kräm alls. Så blir det väl ibland i ishockey, men det är extra trist när det händer på hemmaplan, säger Mårts.

Tre Kronor fick usel start, straff emot sig redan efter en minut. På den gjorde Damien Brunner närmast narr av NHL-målvakten Jhonas Eneroth med en skön dragning.

Eneroth fick bottenbetyg

Eneroth släppte sedan 0-2 rätt enkelt efter en tekning i egen zon, och kvitterar inte ut något högt betyg.

- Nej, det var tufft för honom. Men han kom till Sverige i går och fick sin utrustning i dag. Vi valde att kasta in honom direkt och låta honom stå så länge han orkade, säger Pär Mårts.

Det gjorde han i drygt 36 minuter, och lämnade sedan över till Färjestads Christopher Nilstorp.

Tre Kronor gick ifatt till 2-2, mål av Daniel Fernholm och Fredrik Pettersson, men Schweiz kom tillbaka och satte 3-2. 4-2 sedan i tom kasse sedan Linus Omark och Fredrik Pettersson haft jättelägen att kvittera i slutminuten.

- Vi skapar bra med chanser, men är inte på plats. Vinner varken offensivt eller defensivt i kväll. Kanske en nyttig läxa att lära att vi måste gå in med hundra procent mot Schweiz om vi ska vinna.

"Har slutat drömma"

Mårts fick frågor om önskespelare från NHL, men undvek dem.

- Jag har slutat drömma. Låt oss få fakta om vilka som är tillgängliga innan vi diskuterar det. Och så har vi ju spelarna från Brynäs och Färjestad också.

- För mig är verkligheten här och nu, och att göra det bästa med de spelare jag har här. Det var tio nya med i dag, och det är inte alltid en lätt situation. Jag har en hel del att jobba med för att få ihop det.

Lagen möts igen på fredag kväll i Nyköping. Sedan väntar en turnering i Tjeckien innan VM står för dörren.

3 513 åskådare kom till Behrn arena för att se kampen.

Mer läsning

Annons