Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Måste spela för Örebros ära"

Förhandsfavoriterna blev för tuffa. Örebro län åkte på dubbla förluster i inledningen av TV-pucken, och nu blir det svårt att nå slutspelet.

Annons
Långt till pokalen. Förra året gjorde Örebro län sin bästa TV-puckinsats sedan 1966. Men i år blir sjätteplatsen svår att upprepa efter två inledande förluster.

Här är Örebro läns dystra inledning på TV-pucken: 4-6 mot Skåne och 1-3 mot Stockholm vit.

Men faktum är att laget var nära att rubba båda förhandsfavoriterna.

I matchen mot Skåne låg Örebro bara under med ett mål med tio minuter kvar, och mot Stockholm hade Örebro 1-1 elva minuter från slutet.

– Mot Skåne var vi inte tillräckligt bra i försvarsspelet, vi släppte in alldeles för många mål helt enkelt. De borde inte ha fått mer än tre, men några skitgrejer sänkte oss. Mot Stockholm var försvaret bättre, men där slutade vi jobba vid 1-1, säger August Gunnarsson.

Den 15-årige supertalangen, som är lillebror till NHL-stjärnan Calle Gunnarsson, kan dock inte klaga på sin egen insats. Han gjorde hattrick mot Skåne och enda målet mot Stockholm.

– Helt okej, bättre än förväntat. Men det är min roll i laget, jag ska producera och jag har bra kedjekompisar, säger han.

TV-pucken är ett perfekt tillfälle för lovande spelare att visa upp sig, med massor av talangscouter på läktarna. August fanns med på landslagsläger redan förra säsongen, och i vinter hägrar de första landskamperna med P16-landslaget.

– Jag såg några från landslaget på läktaren, men jag har inte pratat med dem. Det är klart att det är viktigt att visa upp sig, men främst är jag här för att vinna matcher, säger August.

För Örebro län återstår tre matcher i gruppspelet, men efter två förluster ska mycket till om laget ska lyckas krångla sig vidare till A-slutspelet.

– Slår vi de tre andra lagen kan det gå, om Stockholm eller Skåne förlorar någon match mot dem. Det är bara att kriga på och ta tre segrar, nu måste vi spela för Örebro läns ära.

Jonas Brännmyr [email protected]

Mer läsning

Annons