Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonskuld för Lindlöven

Lindlövens IF brottas med ett miljonunderskott sedan förra säsongen.
Nu har klubben vänt sig till Lindesbergs kommun för att få hjälp.
– Det är tungt ekonomiskt, säger Peter Larsson, som tillträdde som ordförande inför den här säsongen.

Annons

– Vi försöker få ett kommunalt stöd på 300 000 kronor. Så mycket betalade vi för den sarg som sattes in i Lindehov för ett antal år sedan. Vi tycker det är rimligt att kommunen står för den kostnaden.

Vill ha det skriftligt

Lindlövens styrelse träffade för en tid sedan bland andra ordförande i kommunens kultur- och fritidsnämnd Carina Östrand (S) för att diskutera frågan.

– Beskedet blev att vi inte får några pengar. Men vi vill att kommunstyrelsen tar upp frågan så att ärendet blir diariefört. Dessutom vill vi ha ett skriftligt beslut.

Lindlöven får gehör för sin önskan. Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott kommer att ta upp klubbens begäran om ekonomiskt stöd på måndag.

– Jag har ingen aning om hur vi kommer att ställa oss i frågan. Personligen har jag inte funderat så mycket. Jag har heller inte klubbens situation helt klar för mig, säger Anders Ceder (S), ordförande i utskottet och fortsätter:

– Kommunen har inget drömläge. Det ekonomiska läget har inte blivit bättre. Mer kan jag inte säga. Vi får avvakta och se vad ledamöterna i utskottet säger.

En orsak till det dåliga resultatet förra säsongen är att Lindlövens IF inte lyckades på sponsormarknaden. Delvis berodde detta på den ansvarige hoppade av under säsongen.

– De som jobbar med sponsorbiten den här säsongen säger att företagen är generösa. Men konkurrensen är hård eftersom det finns elitlag här både i handboll och volleyboll.

Hyfsat bra sportsligt

Hockeymässigt tycker Peter Larsson att det gått hyfsat bra på slutet både för Lindlövens division 1-herrar och damlaget. Styrelsen håller på att bygga upp en del bra saker inför nästa säsong.

– Det svåra är att klara ekonomin. Men vi kämpar för att få balans i ekonomin och jag tror att vi kommer att klara det.

Mer läsning

Annons