Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missade chansen att bli hjälte

Han fick chansen att bli hjälte – men Henrik Björklund brände straff med mindre än fyra minuter kvar mot Västerås. I stället åkte Bik Karlskoga på andra raka förlusten.

Annons
Henrik Björklund.

Henrik Björklund satte Biks kvittering till 1-1 i första perioden, en retur efter ett skott från Henrik Larsson, och fick sedan drömläget att kvittera på straff med mindre än fyra minuter kvar efter att en Västeråsspelare vräkt bort egna målburen.

Men Jonas Fransson i Västeråsmålet svarade för en av sina 35 räddningar och vann matchen åt gästerna.

– Jag har gjort den straffen förut och är ganska bekväm med den, men han läste mig den här gången. Jag försökte lyfta pucken över hans benskydd, men han läste mig och var där med stöten. Det är inte så mycket att säga om, säger Björklund.

Bik skapade massor. Men utnyttjade inte lägena. Eller som Västeråstränaren Joakim Fagervall uttryckte det på presskonferensen:

– Det lag som vunnit matcherna har inte alltid varit det bästa laget när vi mötts den här säsongen, och så var det kanske i dag också. Procentuellt sett var kanske Bik lite bättre.

Martin Thelander, lagkapten i Bik:

– Vi var på tok för ineffektiva. Vi skapade så många chanser, och man kan leta reda på hur många anledningar som helst, men i slutändan var det vår ineffektivitet som ställde till det. Det var en kombination, av att de gjorde det bra runt eget mål och att vi måste vara lite hetare.

– Ja, både hetare och kyligare förresten. Kan man säga så? Egentligen inte, kanske. Men när man känner att man så jädra gärna vill ha in pucken så spänner man kanske armarna för mycket. I de lägena krävs kyla.

Bik Karlskoga-tränaren Lenny Eriksson var nöjd med prestationen, förutom just effektiviteten. I varje fall fram till Västerås avgörande 2-1-mål, med drygt fem minuter kvar av andra perioden.

– Andra perioden var bra första 15 minuterna, när vi fick periodens första spelvändning emot oss och blev hundraprocentigt bestraffade, där rök matchen för oss. Vi hade taktpinnen även i första perioden, med ett annorlunda spel än vi haft tidigare mot Västerås. Vi tog pucken tydligare mot mål, drev på mål, tog pucken i andraläget och skapade andrachanser. VI var jäkligt konsekventa och kunde ha gjort fler mål både i första och andra perioden, säger Bik-tränaren.

– Till tredje fick Västerås samla ihop sig med ledning i ryggen. De kan det där spelet, spelar bra på resultat och är starka medan vi inte kom in med samma fart och tryck mot mål. Det är inte så mycket att säga om, sammantaget en bra prestation men ett jäkla dåligt resultat.

Förlusten var Biks andra raka, och nu väntar en extremt viktig bortamatch mot Almtuna på söndag, den sista matchen före ett nio dagar långt uppehåll.

– Den matchen ska vi fan i mig ha, det går vi hundraprocent för, säger Björklund.

Mer läsning

Annons