Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitell: Örebro kan gå upp i elitserien

Först en galen 7–3-seger. Sedan hyllade Västeråsbacken Thomas Mitell Örebro Hockey.
– De kan gå upp i elitserien, säger han.

Annons

Det svängde friskt i Behrn arena i kväll. Örebro hade 1–0. Västerås 3–1. Örebro 3–3. Och sedan gick Västerås ifrån till 7–3.

Ett galet derby – som saknade all derbykänsla.

– Alltid skönt att vinna ett derby, framförallt här i Örebro. Men det här var en konstig match. Båda lagen vill spela av den och undvika skador. Det märktes på spelet, säger förre Örebrospelaren Mitell som numer är en viktig kugge i Västeråsförsvaret.

Örebro hade seriesegern att spela om. Västerås hade bara hedern och derbyprestigen att tänka på. Men trots det, och trots att Västerås redan på söndag ska gå in i förkvalserien och avverka sex matcher på nio dagar, så var gästerna klart starkast.

Nu gäller det att ladda om snabbt. Först och främst för Malmö borta på söndag.

– Förkvalserien blir jäkligt tuff. Nu har vi ändå några bonuspoäng med oss och förhoppningsvis kan vi få några segrar i början. Man vill inte behöva kriga för sitt liv varje omgång, då kommer det att bli jobbigt, säger Mitell.

Går Västerås segrande ur kampen med Malmö, Oskarshamn och Rögle kommer Västerås av allt att döma få återvända till Behrn arena redan den 15 mars. Enligt fjolårets lottningsschema inleder nämligen den allsvenska seriesegraren hemma mot förkvalserievinnaren.

– Jaså? Då får vi hoppas att vi är tillbaka snart, då. Nu har vi en bra känsla med oss, vi vet att vi kan vinna här, säger Mitell.

Vad tror du om Örebros chans i kvalserien?– Den är riktigt bra. Det känns som att de gått på sparlåga i en över en månad nu. Nu kommer de säkert att knyta näven där inne och komma ut som ett annat lag till kvalserien, säger Mitell och kastar en blick mot Örebros omklädningsrum.

Kan de gå upp i elitserien?– Ja, om de får allt att stämma kan de slå alla lag. De har en grym offensiv. Får de ordning på defensiven också kommer de bli farliga.

Mer läsning

Annons