Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitell: "Vi var klart bättre"

Det är en frustrerad Thomas Mitell som mötte NA direkt efter förlustmatchen mot hans gamla lag Örebro.
– Vi var klart bättre, säger Mitell.

Annons

Thomas Mitell spelade i Örebro säsongen 2008-2009.

I går mötte han sitt gamla lag när hans Västerås tog emot Örebro.

Det blev förlust med 3–4 och Mitell själv gjorde två assist, var på planen vid alla Västerås mål och det var när han vilade i avbytarbåset som Örebro gjorde samtliga sina mål. Trots detta imponerande facit var Mitell inte nöjd när NA mötte honom efter matchen, snarare väldigt besviken.

– Jag tycker vi var klart bättre än Örebro idag, säger Mitell. Vi gör en bra match men sätter inte chanserna, det kändes som vi bommade 4-5 lägen med tom bur och hade minst tio kvalificerade målchanser där i alla fall två–tre är mål i vanliga fall.

”Örebro hade tur” Samtidigt påpekar han att Örebro gjorde det bra som satte sina chanser, även om han tycker att det vore ett rättvisare resultat med en tvåmålsseger för Västerås.

– Örebro har tur som fick med sig tre poäng ikväll. Känns konstigt hur vi kude förlora det här, vi gör en helt okej match och skapar många lägen.

Mitell berättar också att det kändes lite speciellt att möta Örebro, dels för att det är ett derby som engagerar många, där det är mycket publik och grym inramning. Dels för att han känner fem spelare i Örebro från hans tid och ett par runt laget.

– Men det är ingenting man tänker på när man spelar, då är man helt inne i matchen, säger Mitell.

Efter intervjun vände sig Mitell mot Örebros omklädningsrum, där det står några personer utanför dörren, och ropar med glimten i ögat:

– Håkan (Tiderman, materialförvaltare), hur gick det till? Hur fan kunde ni vinna?

Mer läsning

Annons