Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Mozart": "Inte svårt räkna ut hur vi gör"

Frölunda är utslaget ur SM-slutspelet - och Magnus Hellberg är tillgänglig för Örebro Hockey för resten av kvalserien. Men frågan är om klubben plockar in honom redan till torsdagens ödesmatch mot Djurgården.

Annons

Magnus Hellberg lånades in och vaktade Örebro Hockeys mål i de två första matcherna i kvalserien, men blev sedan magsjuk och missade tisdagskvällens match borta mot Timrå.

I kväll var Hellberg tillbaka efter sjukdomen och vaktade båsdörren när Frölunda förlorade med 3-4 efter förlängning mot Brynäs. Ett resultat som innebär att Frölunda är utslaget ur SM-slutspelet vilket i sin tur gör att Hellberg av allt att döma är tillgänglig för spel i Örebro under de resterande sju omgångarna av kvalserien.

Men frågan är om klubben väljer att låna in honom igen - eller om de satsar vidare på Nicklas Dahlberg, som gjorde en bra match mot Timrå, och Andro Michel som reserv.

- Det är inte min sak att uttala mig om egentligen, men det är inte svårt att räkna ut hur vi gör med tanke på hur bra Dahlberg var mot Timrå, säger Örebro Hockeys sportchef Lars "Mozart" Andersson till NA.

"Alla är hela och friska"

Assisterande tränaren Jens Gustafsson är dock mer förtegen och vill inte säga något alls.

- Det får ni se i morgon. Alla i truppen är hela och friska, mer än så säger vi inte, säger han.

Men frågan är om inte statistiken ger tydligast besked om hur Örebro kommer att välja målvakt inför kvällens ödesmatch mot Djurgården. På två kvalseriematcher släppte Hellberg in åtta mål på 69 skott, motsvarande 88,41 i räddningsprocent. I Timrå släppte Dahlberg bara in två mål på 32 skott, motsvarande 93,75 procent.

Tränade inte

Efter övernattningen i Sundsvall tog Örebro Hockey onsdagen som resdag, och när spelarna kom hem vid lunchtid fick de resten av dagen fri.

- Så hade vi planerat det redan från början, det var aldrig tänkt att vi skulle träna under onsdagen, säger Gustafsson.

Örebro har bara en kort värmning på torsdagsförmiddagen inför matchen mot Djurgården.

Mer läsning

Annons