Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Mozarts" grabb till Kumla Hockey

En poängmaskin på division 1-nivå är klar för Kumla Hockey.- Hockeysuget blev för stort, säger 27-årige Markus Andersson som flyttat från Nyköping till Örebro.

Annons
Tidigare Örebro Hockey-spelaren Markus Andersson är klar för Kumla Hockey.

Tidigare Örebro Hockey-spelaren Markus Andersson är klar för Kumla Hockey och forstärker laget i jakten på en allettan-plats. De tre senaste säsongerna har han spelat i Nyköping i division 1, där Andersson har sprutat in poäng, över 100 poäng totalt. Efter fjolårets säsong gick Nyköping i konkurs och Andersson, son till Örebrolegendaren Lars "Mozart" Andersson, valde att bo kvar i Nyköping.

- Visst, jag hade ett par klubbar som ville ha mig, men jag hade tjejen och ett bra jobb i Nyköping och vill inte flytta på mig, säger 27-årige Markus Andersson, som gjorde sin senaste  säsong i Örebro Hockey, 2010-2011, då Örebro spelade i allsvenskan.

Under inledningen av den här säsongen har han varit i division 4-klubben Gripen i Nyköping. Men där blev det inte många matcher.

- Jag var med i ett slagsmål i en träningsmatch och blev avstängd i någon månad. Det var onödigt av mig och något jag har lagt bakom mig. Sedan när jag kom tillbaka så var det en del lag som hade dragit sig ur serien så seriepremiären sköts fram, säger Andersson.

Längtan efter hockeyn har varit gnagande inom honom och till slut ville han ge det en chans på högre nivå. Nyligen flyttade Andersson hem till Örebro och ska nu spela för Kumla Hockey.

- Hockeysuget blev för stort. Jag ska ge det en chans i Kumla så får vi se vad som händer. Jag är inte i någon toppform just nu, har gjort något pass med Kumla. Men jag hoppas att det inte ska ta allt för långt tid att träna upp konditionen. Jag känner många i laget, det ska bli kul det här, säger han.

Markus Andersson kommer att vara med i söndagens bortamatch mot tabelljumbon Forshaga.

- Jag kommer att ge honom speltid på söndag. Det finns en stor potential i Markus, men jag förstår att det kommer att ta en tid innan han är i bra form, säger Kumlas tränare Gunnar Leidborg.

Mer läsning

Annons