Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA avslöjar: Hellberg startar i kväll

(UPPDATERAD) Örebro petar målvakten Nicklas Dahlberg inför kvalseriepremiären. Istället vaktar Frölundalånet Magnus Hellberg i kväll. Hellberg kan bli kvar i Örebro under hela kvalserien.

Annons
Magnus Hellberg efter förmiddagens värmning inför kvällens match mot Leksand.

Målvaktsfrågan har varit den stora snackisen i Örebro Hockey inför kvalserien. Hur är det med formen hos Örebros målvakter? Väljer Peter Andersson att spela Nicklas Dahlberg eller Andro Michel? Svaret: Ingen av dem.

Istället lånar Örebro in Frölundas andrekeeper Magnus Hellberg. Till att börja med för två matcher, mot Leksand i kväll och mot Rögle på lördag. Men är klubbarna överens kan det bli en fortsättning över hela kvalserien.

"En chansning"

Hellberg fanns på plats och gjorde sina första minuter på is med laget under förmiddagens värmning i Behrn arena.

- Ingen borde vara förvånad över det här. Hellberg har stått med på vår roster en lång tid och så här fungerar det i ishockeyn. Vi har haft spelare in och ut på back- och forwardssidan under hela säsongen och ingen har klagat. Det här är inget annorlunda, säger sportchefen Lars "Mozart" Andersson till NA efter värmningen.

Örebro och Frölunda skrev ett avtal som gjorde Hellberg till Örebros "namngivne tredjemålvakt" precis innan transferfönstret stängde den 31 januari. Den 19 februari debuterade han för Örebro i förlustmatchen borta mot Malmö, men sedan dess har Hellberg varit kvar i Frölunda.

- Vi gjorde en chansning när vi tog Hellberg som tredjemålvakt, vi visste inte hur mycket vi skulle få tillgång till honom. Men nu när Oskarshamn åkte ut plockade Frölunda hem Linus Fernström, och det öppnade för det här lånet, säger "Mozart".

Njuter av situationen

20-årige och 196 centimeter långe Hellberg har spelat 17 matcher för Frölunda i elitserien i vinter men har mot slutet blivit allt tydligare reserv till Frederik Andersen. Nu är Hellberg glad att få spela igen.

- Jätteroligt att vara här. Det är inspirerande att få komma in i den här situationen, det är inte många som får spela kvalserien. Jag känner igen känslan i omklädningsrum, det är samma som i Frölunda under slutspelet, säger Hellberg efter värmningen.

- Örebro har ett gött gäng och jag kom in bra i laget redan när jag hoppade in borta mot Malmö.

Vad vet du om kvällens motståndare, Leksand?- När jag spelade med Almtuna i fjol mötte jag dem flera gånger, men i år har jag ingen koll på dem. Jag har förberett mig på många olika matchbilder inför kvällen. Vi får se hur det blir, säger Hellberg.

Mer läsning

Annons