Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA betygsätter nyförvärven

Några har gjort toksuccé. Andra hade vi förväntat oss mer av.
NA har betygsatt Örebro Hockeys nyförvärv.

Annons
Nicklas Dahlberg.

Jared Aulin, från Leksand.

5: Enastående

Hela seriens bästa värvning. Grym poängsvit och plus-/minusstatistik. Luktar elitserien om Aulin till nästa säsong. Mångsidig som få. Sprudlar av självförtroende igen och flyger fram på isen.

Nicklas Dahlberg, Modo.

Sviten stannade vid 14 raka vinster men väggen som Örebro hoppats på har byggts. En rätt kort målvakt som ändå visat sin stora potential. Tio insläppta mål på två matcher nu tyder möjligen på lite trötthetssymtom.

4: Mycket bra

Peter Andersson,  Borås/Frölunda.

Backfyndet sköt fyra mål och visade sin klass åt bägge håll innan axelskadan olyckligt slog till.

Matt Keith, Abbotsford Heat.

Hårt jobbande spelare i succékedjan med Aulin och Weinstock. Ändå gjort 14 poäng och visat sig vara ett tvåvägsfynd av hög klass. Gjorde 21 mål i AHL förra året och kan höja sig ytterligare.

3: Bra

Emil Kåberg, Färjestad.

På jobbet varje dag. Visar inställning både på isen och i båset. Levererar, efter villkoren han värvats. Nyckelspelare i en eventuell kvalserie.

2: Godkänd

Färjestad/Bofors.

Andro Michel,

Talangen har fått stå i bakgrunden av Dahlberg. Finns mer att ta av. Visade hur bra han egentligen är borta mot Rögle. Tre galna räddningar.

Dustin Kohn, Bridgeport Sound Tigers.

En liten besvikelse hittills. Den mest meriterade backen som inför säsongen värvades som den nye Ryan Gunderson. Inte alls blivit så.

Jens Skålberg, TPS.

Inte heller blivit den succé som många trodde. Har visserligen inte en lika spelande roll som under förra sejouren i Örebro.

Färjestad/Rögle.

Henrik Björklund,

Spelat samtliga matcher och svarat för nio poäng. Inte riktigt fått det att lossna. 16 mål i Rögle förra året (känns långt borta) av den Calgary-draftade 21-åringen.

Färjestad.

Peter Wennerström,

Fyra mål på 15 matcher. Finns mer att önska från det fysiskt starka Färjestadlånet.

Joel Johansson,

Troja-Ljungby.

1: Underkänd

Bussad hem till Troja igen. Haussat framtidsnamn inför säsongen när Örebro vann dragkampen mot Malmö. Klarade inte ta en plats.

Mer läsning

Annons