Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Örebro Hockey visade styrka

Örebro Hockey visade styrka genom att vända ett 4-3-underläge till 7-4-seger under sista tio minuterna borta mot Tingsryd.
Laget befäster därmed serieledningen i allsvenskan.

Annons

Klicka här för att se alla målen!

Publiken i Nelson garden arena fick se en konstig och svängig match som kulminerade i det tredje perioden.

Örebro ledde med 1-0, 2-1 och 3-2 och såg ut att gå mot en ny seger.

Men i tredje perioden blixtrade det till. Conny Strömberg fick ledas av isen, med smärtor i knäet, och då kvitterade Tingsryd till 3-3. Det var dock ingen fara med Örebros poängkung som snart var tillbaka i spel.

Robin Jacobssons 4-3 för Tingsryd skapade heta känslor i Örebrolägret. Backen Christoffer Norgren tacklades bryskt bakifrån och föll handlöst mot sargen. Domaren släppte det och istället kunde Tingsryd ta ledningen för första gången i matchen. Trots arga protester godkändes målet.  Tränaren Peter Andersson var så vansinnig att han var på väg in på isen.

Wiklander avgjordeNär det som bäst behövdes klev skyttekungen Johan Wiklander in i handlingen. Kvitterade till 4-4, en styrning på Jared Aulins skott, och gjorde sedan även 5-4 drygt två minuter senare.

Hemmalagets Simon Stark var ett stolpskott från 5-5 men när Martin Filander överlistade förre Örebro-målvakten Michal Zajkowski, och gjorde 6-4 efter 15.46, var saken mer eller mindre klar.

Wiklander krönte en magisk slutperiod med att sätta även 7-4 tio sekunder före slutet i öppen bur.

Läs mer i torsdagens NA, papperstidningen!

Matchguide

Vad: Tingsryd–Örebro, 24:e omgången av allsvenskan i ishockey.

När: I kväll, onsdag, 19.00 i Nelson garden arena.

Tabellen: Örebro leder på 57 poäng. Tingsryd är tolva på 25 poäng.

Skadeläget i Örebro: Peter Andersson och Jonas Karlsson är borta sedan tidigare. Örebro går lite kort på centrar. Frågetecken även för backen Robin Olsson som tvingades kliva av mot Mora.

Tränarens kommentar: ”Det gäller att vi fortsätter att behålla fokus och inte slarvar. Nu under slutet av november och början av december brukar det avgöras vilka lag som slutar i toppen och botten av serien. Det håller inte att vara ett varannandagslag. Tingsryd är väldigt hemmastarkt och har fått ordning på spelet. Det blir en tuff match”, säger assisterande tränaren Jens Gustavsson.

Notera att: Andralinan med Aulin, Keith och Weinstock är stekhet och utmanar förstalinan om att vara poängbäst i Örebro Hockey.

NA tippar: 2–4.

Mer läsning