Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Se alla målen närÖrebro slog Sundsvall

Örebro vann söndagens bortamatch mot bottenlaget Sundsvall med säkra 4-2. Johan Adolfsson av inbladad i tre av gästernas fyra mål.

Annons

NA:s utsände Jonas Åström rapporterade sina intryck från matchen i varje periodpaus och efter slutsignalen.

Åströms rapporter:

Första perioden:

13.33: Just nu råder total förvirring i hallen. Först var det en dubbelutvisning och sedan åkte Örebro på två utvisningar. Domaren har ingen aning om hur man reder ut det här. Speluppehåll de senaste fem minuterna.

Efter första perioden: Örebro har ägt perioden men Sundsvall kontrar bra. Zajkowski i målet har gjort några riktigt bra räddningar på tre-fyra vassa kontringar. Båda målen kom efter returer där Sundsvall spelare inte förmår att få bort Örebro-spelare framför mål. Båda gångerna är det Johan Adolfsson som får pucken på mål, och Martin Filander och Pär Edblom som trycker in returerna. Örebro lyckades på ett bra sätt reda ut den långa perioden på 3.20 i spel i numerärt underläge.

Efter andra perioden: Sundsvallsspelare är i princip utvisade hela tiden. De är riktigt griniga, åker mest och smäller på Örebrospelare. Det är inte många som vill lira, rapporterar Åström.

Både 0-3 och 0-4 kom i powerplay. Trean var riktigt snyggt där Orrsten åker in i zon och drar upp pucken i kryssen. Efter det byter Sundsvall ut målvakten Tim Sandberg och sätter in Gustaf Lindvall. Johan Adolfsson gör 0-4 och har så här långt varit inblandad i tre av fyra mål. Sundsvalls reducering genom Gustaf Thorell i slutet blev ifrågasatt. Målet videogranskades långe innan domaren godkände det. Thorell klippte in pucken med handen efter en retur från Zajkowski. Jag tycker det såg medvetet ut, säger Åström.

Jag tror inte att Sundsvall kan vända på det här även om de spelade lite bättre efter reduceringsmålet.

Efter trejde perioden: I tredje perioden hände nästan ingenting. Sundsvall gjorde sitt mål när det inte var mycket kvar, innan dess så hade Örebro stängt matchen så det stod härliga till. Tror bara att det var fem-sex avblåsningar i hela perioden.

Mer läsning

Annons