Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nieminen lämnar Örebro efter den här säsongen

Ville Nieminen har redan klart med ny klubb till nästa säsong.
Han kommer att lämna Örebro för spel i moderklubben Tappara enligt finska tidningen Veikkaaja.
– Jag förstår definitivt att han har tagit det här beslutet, säger Örebros sportchef Lars "Mozart" Andersson.

Annons

Den finske stjärnspelaren hämtades in till Örebro i januari. Närmast kom han från KHL-laget Dinamo Riga men 34-åringen har också meriter från NHL där han bland annat har vunnit Stanley Cup med Colorado 2001.

Nieminen har blandat och gett i Örebro-tröjan. Nyligen svarade han bland annat för ett hattrick när serieledarna besegrade Almtuna i sudden. Örebro har siktet inställt på elitserien och platsen i kvalserien är så gott som säkrad. Men oavsett hur det går blir det ingen fortsättning i klubben för Nieminen.

Till moderklubben

Redan nu har han gjort klart med Tappara som spelar i finska högstaligan. Därmed blir det en comeback i moderklubben för Nieminen som gjorde seniordebut för laget 1994. Han gjorde även två säsonger för klubben mellan 2008 och 2010.

– Jag förstår defenitivt att han har tagit det är beslutet. Han har tre små barn och måste så klart prioritera sin familj, säger Lars "Mozart" Andersson.

Ni har inte försökt förlänga hans kontrakt?

– Nej, han är här av ett skäl och det är att tillföra sin rutin och vilja i viktiga matcher. Vi har hela tiden varit inställda på att han skulle vara här under säsongen och sedan söka sig vidare, säger "Mozart". 

Mer läsning

Annons