Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nobbade monsterlön på 250 000 kronor netto

Här är sanningen bakom Conny Strömbergs snabba återkomst i Örebro Hockey.
NA kan avslöja att Örebros stjärna nobbade två monsterbud för att på eget initiativ få spela vidare.
– Det var spel för galleriet sista tiden, säger Strömbergs rådgivare Mikael Fahlander.

Annons
Conny Strömberg är tillbaka i Örebro Hockey igen.

Avbrutet samarbete i direktsänd tv för exakt 14 dagar sedan, tillbaka i klubben och högaktuell för spel redan mot Malmö på onsdagen. NA kan nu avslöja sanningen bakom Conny Strömbergs snabba återkomst i Örebro Hockey.

– Conny kom till slut tillbaka, insåg sitt problem och bad om att spela vidare och gick med på våra stenhårda krav för att få stanna i klubben. Då tänkte vi om och var inte beredda att släppa honom. Då blev det spel för galleriet i slutet, säger Fahlander, som även är storsponsor till Örebro Hockey.

Erbjöds 250 000 kronor i nettolönEnligt uppgifter till NA ska en norsk klubb ha erbjudit Strömberg 250 000 i nettolön för spel i två månader. Även seriekollegan Tingsryd ska, enligt uppgifter till NA, ha varit beredda att betala 350 000 kronor för att få låna in Strömberg säsongen ut.

–  Jag vill inte kommentera några summor. Men säg så här, jag var själv tvungen att berätta för Conny vilka erbjudanden han hade fått och vad jag tackat nej till. Men det spelade faktiskt ingen roll. Han var själv så himla stor att han sa att det enda han ville var att förbättra sig och få spela kvar här i Örebro där han trivs.

Du sa själv i en tidigare intervju i NA att om ni tar tillbaka Strömberg framstår klubben som en Kalle Anka-förening. Vad säger du nu?–  Ja, det sa jag. Och då menade jag om vi inte ställt de här kraven på honom som vi nu har gjort. De är kompromisslösa. Det fanns inget annat val än att avbryta samarbetet. Nu vet Conny om villkoren som gäller.

Tror du Strömberg spelar redan mot Malmö på onsdagen?–  Ingen aning. Det får Peter Andersson avgöra. Men jag tror och hoppas att han kommer att bli hyllad som en kung. Många tror att Conny har hög lön hos oss. Men det har han inte. Jag brukar säga att Conny spelar nästan gratis. Och då menar jag att han med sitt spelsätt drar en massa extrapublik på matcherna. Han balanserar hela tiden på gränsen mellan genialitet och galenskap, men på ett kul sätt, säger Mikael Fahlander.

Mer läsning

Annons