Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu återuppstår ÖIK

På onsdag återuppstår Örebro IK – fast i ny tappning.
Örebro Hockeys storsponsor Mikael Fahlander går in med minst 100 000 kronor och köper namnet på HC Örnens division 2-lag.

Annons
Mikael Fahlander.

Laget kommer från och med onsdagens match mot Hallsberg att heta RCC Örebro IK. RCC är namnet på Fahlanders byggbolag.

– Klubben vill gå upp i ettan och det är bra om vi får ett lag under Örebro Hockey på en hygglig nivå. I dag spelar många yngre Örebrokillar i klubbar som Arboga och Lindlöven. De ska kunna spela hockey i sin hemstad, säger Mikael Fahlander.

– Det blir lite som Färjestads Skåre-modell i Karlstad, även om Örebro Hockey kommer att ha kvar sina juniorlag som vanligt, fortsätter Fahlander.

Han tycker att Örnen har en bra vision och köper därför namnet.

– Jag vill ha reklam för pengarna, säger han.

Kan du bekräfta att det rör sig om 100 000 kronor?– Det kan nog bli lite till, svarar Fahlander.

I division 2-klubben är man givetvis nöjda med det nya samarbetet.

– RCC:s stöttning underlättar verksamheten betydligt. Sedan är det så att vi inte klarar oss enbart med deras pengar, men det är en bra bas att stå på, säger Åke Algotsson som sitter i RCC Örebro IK:s styrelse.

Han förklarar också att HC Örnen kommer att vara klubbens formella namn säsongen ut, men att de nya matchtröjarna kommer att användas från om med onsdagens match.

– Och i folkmun kommer vi att kallas RCC Örebro, säger Algotsson.

Den nydöpta klubben är överens med storsponsorn Mikael Fahlander om framtidsvisionerna.

– Syftet är att vi ska ta oss upp till ettan inom tre år och gärna tidigare. Vi vill få till ett fördjupat samarbete inom Örebrohockeyn och då måste vi upp på division 1-nivå för att få rätt utväxling på talangerna. Det är tufft att gå från junior till allsvenskan, men då kan RCC Örebro vara en utmärkt väg att ramla igenom, säger Åke Algotsson.

Mer läsning

Annons