Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny 5–2-seger för Bik

Andra hemmamatchen. Andra 5–2-segern för Bik Karlskoga. Den här gången efter fläckfritt spel i powerplay och boxplay.

Annons
Kristofer Näslund.

Bik Karlskoga gjorde tre mål på drygt elva minuters spel i powerplay och städade av tio minuter i boxplay utan att släppa in ett enda. Det var den stora skillnaden när Bik på onsdagskvällen besegrade bottentippade Uppsalaklubben Almtuna med 5–2 hemma i Nobelhallen.

Alexander Deilert slog an tonen i första perioden, med enda målet i numerärt överläge. Ponthus Vesterholm gjorde 2–0 i samma spelform i mittperioden och tvillingbrorsan Pathrik satte 3–0 bara 49 sekunder in i tredje. I powerplay det också, förstås.

Men sedan åt sig Almtuna in i matchen. 1–3 i 45:e och 2–3 49:e minuten innan Nicklas Roest gav svar på tal och bara minuten senare satte matchdödande 4–2 – i spel fem mot fem.

Pathrik Vesterholm fastställde sedan slutresultatet i tom bur, efter att Almtuna plockat ut Örebro Hockey-målvaktslånet Johannes Jönsson (som byttes in halvvägs, vid 0–1-underläge) för att jaga reducerings- och kvitteringsmål i slutet.

Bik är i och med segern uppe på andra plats i allsvenska tabellen, medan Almtuna är fastkilat som jumbo, fortfarande poänglöst.

Så var matchen: Läs förbundets direktrapportering genom att

    klicka här !

Mer läsning

Annons