Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny skadesmäll för Bik Karlskoga

Fjärde raka förlusten på försäsongen för Bik Karlskoga. Men värre var att backen Fredrik Ericson bröt ett ben i underarmen, och blir borta i sex veckor.

Annons
Fredrik Ericson.

Det var i andra perioden som Ericson fastnade i plexiglaset, och gjorde det så illa att det blev en fraktur på ena underarmen.

- Fyra veckor i gips, och minst sex veckor innan han kan vara tillbaka på is, säger Bik Karlskogas massageterapeut Håkan Persson till nwt.se.

Tungt besked för Ericson, efter röntgen under torsdagkvällen.

Bik Karlskoga föll dessutom för andra gången den här försäsongen mot allsvenska konkurrenten Västerås. Den här gången i Nobelhallen, 2-4.

Det var en delvis stökig match, där hela fem matchstraff delades ut. Två till Bik, tre till Västerås.

- En del revirpinkande, det är sånt som kan hända, men inga allvarliga saker, säger tränaren Lenny Eriksson.

Som inte var särskilt nedstämd av förlusten.

- Nej, det är klart att man alltid vill vinna, men både vi och Västerås vet hur den här matchen såg ut, att det var jämnt. De kommer inte att hämta några enkla poäng mot oss. Killarna stod upp bra i kväll, visade ryggrad och karaktär, säger Eriksson.

0-1 efter första perioden, 0-3 efter två. Sedan reducerade Calle Berglund i powerplay och Philip Larsson styrde senare in 2-4. Bik tryckte på i slutet, men kom inte närmare.

- Vik kom med det mesta av det bästa de har, medan vi tvingades avvara fem-sex spelare redan från start. Och så tappade vi ju både Fredrik Ericson och Henrik Larsson under resans gång med skador.

Christian Berglund, Anton Holm och Kristofer Näslund tillhörde skaran av redan skadade spelare. Det är dock bara Fredrik Ericsons skada som verkar så allvarlig att han inte kommer att kunna spela under den närmaste månaden, och missar den allsvenska premiären.

Närmast väntar en träningsmatch mot Karlskrona i Nobelhallen på lördag, och Bik fortsätter att jaga första segern.

- Än har vi inte tappat en enda poäng, och Västerås har inte vunnit några, konstaterar Lenny Eriksson.

För övrigt noterar vi att Conny Strömberg, den förre Örebro-profilen, stod över matchen för nya klubben Västerås.

Mer läsning

Annons