Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro föll i sista seriematchen

Örebro föll hemma mot Tingsryd med 2-3 efter förlängning.

Annons

Det såg länge ut att gå vägen för både Örebro, som jagade andraplatsen i allsvenskan, och Strömberg.

Inför den tredje perioden ledde Örebro med 2-1 efter mål av Alexander Deilert och Henrik Löwdahl och även om Strömberg inte gjort någon poäng så var avståndet till Soares fortfarande tre poäng.

Men i den tredje perioden i Växjös segermatch mot Rögle vaknade Soares till. Han gjorde ett mål och passade fram till ett.

Plötsligt var Soares bara en poäng efter Strömberg och eftersom Växjö-spelaren gjort fler mål så hade han gått förbi vid ytterligare en poäng.

Men Strömberg höll undan och kan åter titulera sig allsvenskans poängkung trots att han missade nio matcher under den turbulenta perioden i vintras då han stod utanför laget.

Tingsryd kvitterade till 2-2 i slutet av den tredje perioden och avgjorde sedan 42 sekunder in i sudden genom Tom Koivisto.

Trots segern räckte det inte för Tingsryd som får kvala sig kvar i allsvenskan via en oviss kvalserie. Detta sedan både Troja/Ljungby och Sundsvall vunnit i sista omgången efter ordinarie matchtid.

Örebro slutar trea i allsvenskan var redan före matchen klart för kvalserien till elitserien som startar måndagen den 14 mars.

Klicka på länken här intill för att komma till NA:s direktrapportering!

Läs mer i torsdagens NA, papperstidningen!

Matchguide

Vad: Hockeyallsvenskan, sista omgången.

Var: Behrn arena.

När: I kväll 19.00.

Följ matchen: Rapporter på na.se

Betydelse: Örebro jagar andraplatsen, vilken är av akademiska betydelse. Viktigare att få en bra match med sig, den sista före kvalserien om ett par veckor. Tingsryd slåss för att undvika kval nedåt, och behöver poäng.

Mer läsning

Annons