Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro först med ny hjälm

I segermatchen mot Rögle var det också en premiär för Örebro Hockey. Laget är först i Sverige med att testa en ny, säkrare hjälm.
– Den sitter till och med skönare, säger Emil Kåberg efteråt.

Annons

Svensk ishockey har under hösten skakats av flera uppmärksammade fall där elitspelare tacklats illa och drabbats av svåra huvudskador. För att skydda spelarna bättre har utvecklingen av hjälmar påskyndats. Först ut att testa en ny modell är Örebro Hockey som i veckan fick en leverans av en ny hjälm av sitt utrustningsföretag Easton.

– Vi provade den på för första gången i veckan på en träning. Och i dag var det första gången i match, berättar Emil Kåberg.

Sitter sköntSkillnaden mot en traditionell hjälm är att den nya modellen på insidan är mer lik en cykelhjälm med ett vadderat skydd som går att anpassa personligen med ett spänne.

– Den känns som en blandning mellan en vanlig hockeyhjälm och en motorcykelhjälm. Och den sitter faktiskt skönare, beskriver Emil Kåberg känslan.

Tanken är att Örebro ska fortsätta med den nya hjälmen säsongen ut.

– Jag tror den har varit på gång en längre tid. Men med tanke på den debatt om huvudskador som varit i höst kom det ju lägligt för oss att vi får chansen att prova den.

Ta lärdomAtt det också blev seger i mötet med Rögle gjorde knappast helhetsintrycket sämre av premiärtestet.

– Det var skönt att vi kunde vinna i dag efter vår botteninsats mot Bofors senast. Kanske vi också lämnade skammen kvar i de gamla hjälmarna, skämtar Emil Kåberg.

– Mot Bofors var vi för passiva och en sån insats måste vi ta lärdom av. I dag var det bättre fart, mer aggressivt. Även om vi tappade lite i andra perioden så stressade vi aldrig upp oss utan hade bra kontroll på matchen.

Julledigt som serieledareÖrebro Hockey går nu på kortare julledighet som klar serieledare. Nästa match spelas den 27 december borta mot Sundsvall.

– I det stora hela måste vi förstås vara jättenöjda med säsongen hittills. Vi har haft några plumpar, men inga längre svackor. Men det är viktigt att inte slappna av utan fortsätta vässa spelet, säger Emil Kåberg.

Mer läsning

Annons