Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Örebro har skönhetsfläckar"

Rögles tränare Björn Hellkvist har fått utbrott de två senaste gångerna han besökt Örebro. När han återvänder på måndag hoppas han få dra på smilbanden istället.
– Örebro har en del skönhetsfläckar, säger han.

Annons
Rögles tränare Björn Hellkvist var förbannad på domaren senast han besökte Örebro.

När lagen möttes den första gången i höstas lackade Hellkvist ur under presskonferensen efteråt och började munhuggas med Örebros tränare Lars ”Mozart” Andersson.

– Men då tyckte jag att jag blev orättvis behandlad av värden. Men det är strunt samma nu. Och visst erkänner jag att jag kan vara en dålig förlorare ibland, säger han.

Den andra gången blev Björn Hellkvist

rasande på domaren efter den andra perioden när lagen var på väg ut från isen. På läktarna i Behrn arena började publiken bua åt Hellkvist. I efterhand vill han tona ner händelsen.

– Det var inga särskilda synpunkter som jag hade. Det var ett missförstånd mellan mig och domaren.

Annars har matcherna mellan Örebro och Rögle varit ganska griniga på isen under säsongen. 

– Men så blir det när det är jämna matcher mellan i princip två lika bra lag. Och då blir det gärna lite grinigt. Men när det blir så kan hockey vara som allra bäst.

Nu möts lagen i premiären i kvalserien på måndag. En öppen historia, enligt Hellkvist. 

– Det är en av tio matcher. Och den kommer att bli lika tuff som de nio andra. Men vi känner varandra väl vid det här laget. Och det gäller att utnyttja Örebros svagheter, de har en del skönhetsfläckar i defensiven.

Hur mycket spelar rutin in i såna här sammanhang?

– Som förening spelar rutin in ganska mycket. Och det är något som Rögle har mer av än Örebro. Men samtidigt har vi ett ungt lag.  

– Men det gäller att aldrig sluta spela i kvalserien, även om man ligger under med 7–0. För 7–1 istället för 8–0 kan sen visa sig vara direkt avgörande. Så det är inte slut förrän det är slut, säger Rögles tränare Björn Hellkvist.

Örebro och Rögle har två vinster var från allsvenskans grundserie.

Mer läsning

Annons