Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Hockey öppnar dörren för Strömberg

Örebro Hockey öppnar dörren på glänt för en återkomst i laget för poängkungen Conny Strömberg. Genomgår Strömberg ett behandlingsprogram för sina alkoholproblem kan klubbledningen tänka sig att ta tillbaka honom på isen.

Annons
Conny Strömberg.

– Från föreningens sida vill vi att Conny genomgår en förändring och är det på det viset att han lever upp till det regelverk som vi tillämpar är jag helt övertygad om att tränare och spelare ser honom som en tillgång på isen, säger Örebro Hockeys ordförande Claes E Hallqvist.

Ända sedan Conny Strömberg sparkades ut efter fylleskandalen i Örnsköldsvik på julaftonsmorgonen har det verkat som om dörren tillbaka i Örebro Hockey varit stängd och ordentligt reglad.

Strömberg har fortfarande kontrakt med klubben och just nu håller han i gång i Haparanda-laget Asplöven i allettan.

Stod för två assist

På lördagen svarade Strömberg för två målgivande passningar när Asplöven besegrade Östersund/Brunflo med 6–3 på bortaplan.

Och nu öppnar Örebro-ledningen alltså dörren lite på glänt för en återkomst på isen. Men för att det ska ske krävs att Strömberg är beredd att förändra ett beteende som inte fungerar.

– Det är ingen prestigefråga för oss. Om han kommer tillbaka på isen har både personen Conny och vi vunnit på det. Jag har inte pratat med Conny själv men de signaler jag fått är att han ställer sig positiv till någon form av behandling, säger Claes E Hallqvist.

Vill se förändring– Från föreningens sida vill vi att han genomgår en förändring och då tror jag att hela situationen har möjlighet att utvecklas på ett bra sätt, fortsätter han.

Conny Strömberg vill spela kvar i Örebro om han får.

– Ja, självklart. Finns det nån chans är det jättekul, säger han till NA.

Har du redan påbörjat någon form av professionell behandling?

– Jag har inte haft nån tid till det. Men nånting ska göras. Vi ska surra lite om det när jag kommer tillbaka till Örebro på måndag, säger Strömberg som redan på söndagen  spelar sin tredje match för Asplöven borta mot Sollefteå.

Mer läsning

Annons