Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Hockey tappar forward

Skellefteå kallar hem forwarden Melker Karlsson från Örebro Hockey ett par dagar innan kvalserien startar.

Annons
Melker Karlsson.

- Tråkigt, men vi visste att det kunde inträffa, och Skellefteå har drabbats av skador på tre forwards. Melker har gjort ett bra jobb hos oss, men vi står inte och faller med honom heller. Nu får andra kliva fram, säger sportchefen och assisterande tränaren Lars "Mozart" Andersson.

Melker Karlsson kom på lån från Skellefteå och har gjort tio allsvenska matcher för Örebro, två mål och fyra assister har det blivit.

Tanken var att han skulle stanna säsongen ut, men nu har Skellefteå åkt på skador på tre forwards under SM-slutspelet, och väljer därför att ta hem Karlsson.

- Det är bara otur, och det finns absolut inga hard feelings gentemot Skellefteå från vår sida. Vi har all förståelse för att de måste ta hem Melker i det här läget, säger "Mozart".

Fredrik Warg och Mikko Lehtonen är två av de skadade spelarna.

Det finns fortfarande en liten möjlighet för Karlsson att återvända till Örebro.

- Om deras spelare frisknar till och de väljer att inte använda Melker så kan han komma tillbaka. Men spelar han en match för dem får vi inte ta honom tillbaka, säger "Mozart".

Också Alexander Deilert, Djurgården, är i Örebro på lån. Men risken att Djurgården ska ta tillbaka honom är minimal, och om han spelar med Örebro mot Rögle på måndag är den möjligheten borta.

- Djurgården har inga backskador, så det verkar osannolikt att de behöver honom nu, säger "Mozart".

Mer läsning

Annons