Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Hockey till SM-slutspel

När A-laget i SHL tvingas kvala så grejade juniorlaget en plats i SM-slutspel. 4-1 mot Malmö på söndagen tog Örebro Hockey till åttondelsfinal i J20-SM.

Annons

- Jättekul. Killarna har jobbat stenhårt hela säsongen och är värda den här framgången, säger tränaren Martin Filander.

Örebro spelade dubbelt i helgen. Igår blev det seger 5-1 mot Tingsryd, vilket bäddade för möjligheten att via seger mot Malmö nå en slutspelsplats i den grymt jämna tabellen. Så jämn att en förlust mot skåningarna kunde ha inneburit att Örebro tvingats kvala nedåt.

Men med slutspelsplatsen kommer också garanterat fortsatt spel i J20 superelit nästa säsong.

Örebro gick ut stenhårt mot Malmö, och tog också ledningen i första perioden genom Thomas Enström, som var en av tre tillåtna överåriga i laget. Enström styrde in ett skott från Gustav Backström.

- Första perioden var riktigt bra. Vi satte hård press på Malmö, precis som vi ville. Vi vill vara offensiva och att killarna ska ta initiativ och våga gå framåt, säger Martin Filander.

I andra kom gästerna in i matchen, när hemmalaget tappade i energi och fart. Men tack vare starkt målvaktsspel av Johannes Jönsson och bra försvar blev perioden mållös. I tredje kom en kvittering till 1-1.

- Men då var vi ändå tillbaka med ett bra tryck i spelet, och vi fortsatte mala på och fick också utdelning med både 2-1 och 3-1 relativt snart, säger Filander.

Niclas Eklöw utnyttjade ett friläge till 2-1, Filip Bergmark gjorde 3-1 inom loppet av två minuter, och med två minuter kvar av matchen fastställde Anton Brehmer slutresultatet.

Centern Brehmer har kommit tillbaka starkt efter en hjärnskakning som höll honom borta från spel från oktober till februari.

- Han har betytt en hel del för laget, vi har vunnit sex av de nio matcher han varit med på slutet. Vi har ett jämnt lag, men Anton har spetsegenskaper som sticker ut, och det är roligt att han är tillbaka, säger Filander.

På backsidan vill tränaren gärna framhålla Gustav Backström och Filip Bergmark sett över säsongen hittills.

- De är båda starka defensivt och producerar dessutom viktiga poäng, och är med och bär mycket på det viset.

Nykomlingen Örebro spelade hösten i södra J20 superelit, gjorde det bra men kom inte med bland de fem första som efter jul bildade topp 10-serie med de fem främsta från norra halvan.

I fortsätttningsserien, med tio lag från undre halvan av respektive norr och söder, kom Örebro på femte plats. I åttondelen, som avgörs i bäst av tre matcher, får Örebro möta Frölunda. Första mötet i Behrn arena på tisdag. 

Mer läsning

Annons