Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro jagar forward med 500 NHL-matcher

Förre NHL-stjärnan Peter Schaefer kan vara Örebro Hockeys nya supervärvning.
– Det är en grymt bra spelare, och inte alls så dyr som folk tror, säger Mikael Fahlander i Örebro Hockeys sportgrupp som ansvarar för värvningar

Annons
Peter Schaefer är aktuell för Örebro Hockey.

33-årige kanadensaren Schaefer har spelat 572 NHL-matcher och gjort 99 mål på totalt nio säsonger för Vancouver Canucks, Ottawa Senators och Boston Bruins. Så sent som den här säsongen spelade han ihop med bröderna Sedin i Vancouver.

Säsongen 2005-06 gjorde vänsterforwarden hela 50 NHL-poäng för Ottawa där han bildade ett fruktat vapen ihop med Daniel Alfredsson.

I juni 2009 köptes han ut från sitt kontrakt med Boston för 566 000 dollar, sedan han förpassats till farmarlaget Providence, och spelade inte hockey alls under en hel säsong.

Sökte sig till EuropaHan gjorde comeback i NHL i vintras, spelade 16 matcher och gjorde två poäng för Vancouver, men ettårskontraktet revs och kanadicken blev free agent. Han sökte sig till Europa där han gjorde 15 poäng på 15 matcher för ERC Ingolstadt i tyska DEL-ligan.

Mikael Fahlander har tittat på många matcher med Schaefer på tv, och gillar det han sett.

– Det är en grymt bra spelare, och platsar han i Vancouver så lär han vara en hyfsad spelare i allsvenskan, säger Fahlander.

– Det här skulle kunna vara nånting för oss, men mer än så är det inte. Schaefer har satt upp sig på en lista över spelare som vill hit. Och han är inte så dyr som man kan tro.

Samtidigt säger Fahlander att det är ett långskott. Men även sådana kan ju som bekant gå in.

Läs mer om Örebro Hockeys värvningsplaner i lördagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons