Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Örebro och Växjö är bäst"

Örebro Hockey krossade Almtuna i den svåra bortamatchen i allsvenskans slutspurt. Efter matchen hyllades laget av Almtunas tränare.

Annons
Johan Sjödell-Wiklander och Örebro fick jubla mot Almtuna.

– Det går inte att snacka bort en sådan här förlust. Örebro och Växjö är seriens klart bästa lag, säger Bobo Simensen.

Örebro Hockey svarade för en makalös urladdning i den svåra bortamatchen mot erkänt försvarsskickliga Almtuna. Med bara sex omgångar kvar av allsvenskans grundserie och en vild jakt på en direktplats till kvalserien lämnade Örebro nerverna kvar i Örebro och utklassade Almtuna med 5–0. Segern var Örebros tredje på fyra försök mot Almtuna den här säsongen. Bland annat såg Conny Strömberg till att leverera två nya assist och kliva upp i ensam ledning i poängligan igen. Två poäng före Växjös Josh Soares, som har sex matcher fler spelade än Örebro-forwarden.

– Den här segern var kanske Örebros viktigaste i historien. Vi gjorde vår bästa match för säsongen och nu har vi allt i egna händer, säger Strömberg till NA.

Fem omgångar återstår för Örebros del. Laget förstärkte sin position som tvåa i tabellen och ner till jagande Rögle, under strecket är det nu nio poäng. Rögle har två matcher färre spelade och möter Örebro hemma i näst sista omgången.

Efter segern mot Almtuna på måndagskvällen var Örebro-tränaren Peter Andersson mer än nöjd.

– Jag är jääääkligt nöjd med den här segern. Vi krigade på så in i … Vi var inställda på en stentuff match. Jag är supernöjd med första och andra perioden. 5–0 borta mot Almtuna hade jag inte ens vågat drömma om, säger han.

I Örebro saknades dessutom sjuke lagkaptenen Henrik Löwdahl och avstängde backen Stefan Warg. Michal Zajkowski fick chansen igen i målet och höll nollan.

– Vi ställde upp med bästa tänkbara lag och även om jag tycker att 5–0 inte speglade matchen så går förlusten inte att snacka bort. Örebro fick det viktiga förstamålet och fick energi av det. Tillsammans med Växjö är de seriens klart bästa lag. Sedan tycker jag att Rögle är bättre än Leksand, säger Bobo Simensen.

Närmast för Örebro väntar säsongens sista E18-derby i Västerås mot Vik på fredagskvällen.

– Vi tar inte ut någonting än sett till kvalserieplatsen. Men nu har vi allt i egna händer och ska se till att ta tre poäng i Västerås också, säger Conny Strömberg.

Mer läsning

Annons