Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare klara för VM-semifinal

Sverige är klart för semifinal i ishockeyns junior-VM - med två örebroare i laget. På söndag kan Marcus Högberg och Anton Brehmer spela om guldet.

Annons
Marcus Högberg.

Sverige har gått från klarhet till klarhet hittills under J18-VM i Tjeckien. Efter överkörningar av Tyskland, 8-1 och Schweiz, 7-2, besegrade laget Lettland med 3-1 i söndags och Ryssland med 2-0 nu på eftermiddagen. Därmed står Sverige som gruppsegrare i grupp A, och är som första lag klart för semifinal.

De båda örebroarna i laget, Linköpings HC:s Anton Brehmer och Marcus Högberg, har dock inte haft någon framträdande roll i laget hittills. Brehmer är center i fjärdekedjan och en av endast tre utespelare som inte gjort poäng hittills medan Högberg bara fått förtroendet mellan stolparna i en av de fyra matcherna då förestemålvakten Oscar Dansk storspelat. Högberg storspelade dock i sin enda match och räddade 20 av 21 skott i segern mot Lettland.

VM fortsätter nu för svensk med semifinal på fredag, där laget möter endera USA, Finland, Kanada, Lettland eller Tyskland beroende på resultat i kvällens matcher och torsdagens kvartsfinal.

Finalen spelas på söndag.

Mer läsning

Annons