Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrobacken landslagsuttagen – kan få spela OS

Örebro kommer få klara sig utan sin viktige Victor Bartley mellan jul och nyår. Då ska nämligen den 29-årige kanadensaren trä på sig landslagströjan och debutera i landslaget, inför OS i Pyeongchang i februari.

Annons

Det är i Spengler Cup i Davos, närmare bestämt, som Bartley ska göra sin debut. Med sina sju assist på 22 matcher för sitt Örebro denna säsongen, såg Kanadas general manager Sean Burke och hans kollegor till att plocka ut backen till turneringen.

– Spengler Cup ger oss en möjlighet att ta ytterligare en titt på några spelare som har varit del av tidigare lag, såväl som några nya ansikten, beroende på hur det stämmer överens med andra ligors spelprogram, säger Sean Burke till det kanadensiska hockeyförbundets hemsida.

Det betyder att Örebro kommer få klara sig utan Bartley under sina matcher den 26, 28 och 30 december, då han är på landslagsuppdrag.

Victor Bartley, nummer 78, får trä på sig den rödvita, kanadensiska landslagströjan i mellandagarna.

29-årige Bartley är ensam kanadensisk SHL-spelare i Spengler Cup. Trion René Bourque, Djurgården, Stefan Elliott, HV71, och Derek Roy, Linköping, var med i Channel One cup i Moskva förra veckan, men får nu stå utanför. Örebros bidrag till Channel One cup var den finländske forwarden Sakari Manninen.

Noterbart är även att den förre Örebro Hockey-spelaren Mason Raymond, nu i SC Bern, är med i truppen.

Mer läsning

Annons