Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrobackens glada besked: Rookieläger med Vancouver

Här är nye Örebro-backen Peter Anderssons sköna besked: Uttagen i Vancouver Canucks rookieläger. Flygresan går i morgon eftermiddag.
– En härlig känsla att åka till Kanada. Det är en helt annan hockeyfeber där, säger han.

Annons
Andersson i Frölundas tröja under förra säsongen.

20-åringen skrev på ett treårskontrakt med den kanadensiska klubben i juni förra året och var över på ett liknande läger då. I morgon reser han över till Kanadas västkust för att avverka lite mer än två veckors träning i den hockeytokiga staden.

– Det ska bli riktigt kul, bara att göra sitt bästa ifrån sig så att man får chansen att åka dit senare i livet, säger Peter Andersson.

Och det lär bli stenhård träning som väntar för svenskarna. Konditionstester, mjölksyretest och styrkeövningar under ledning av Canucks fystränare Roger Takahashi är några av punkterna på programmet. Sedan väntar även skridskoteknik och andra smådetaljer under ispassen.

– Det kommer bli riktigt hårt, säger Peter Andersson.

Han har följt klubben noggrant sedan han draftades. Under NHL-slutspelet besökte Peter Andersson dessutom Vancouver och GM Arena när Chicago var på besök.

– Det var en upplevelse, synd bara att de förlorade. Då blev det inget besök i omklädningsrummet, fast jag har träffat svenskarna i laget tidigare.

Under finalspelet satt han som på nålar hemma i soffan.

– Jag satt uppe varje natt och följde matcherna. Hjärtat pulserade ganska bra om man säger så. Synd bara att det rann iväg lite i den sjunde matchen, ingen kommer ju ihåg en tvåa.

Den 21 juli reser Peter Andersson tillbaka till Örebro och ansluter till klubbens träning inför allsvenskan.

Mer läsning

Annons