Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebromålvakten däckad

Han kallades in som plötslig frälsare i Örebro Hockeys mål.
Men nu riskerar Magnus Hellberg att missar matchen mot Timrå på tisdagen.
– Han är magsjuk, säger Frölundas assisterande tränare Christian Lechtaler till NA.

Annons

Den unge Frölundamålvakten, som Örebro jagade intensivt redan före säsongen, blev inkallad just före kvalseriestarten och har stått i Örebros inledande förluster. På måndagskvällen var det tänkt att han åter skulle vara med i Frölundas trupp i SM-slutspelet. Ett Frölunda som riskerar bli utslaget av Brynäs i kväll och då förmodligen släpper andrakeepern Hellberg till Örebro resterande delen av kvalserien.

"Vet inte om han spelar"Men nu tyder mycket på att Hellberg riskerar att missa till att börja med matchen mot Brynäs. Och kanske även Timrå i morgon.

– Han är magsjuk och vi vet inte om Magnus kommer kunna vara med, säger Christian Lechtaler på måndagsförmiddagen till NA.

Hur ställer ni er till att slöppa honom till Örebro om ni åker ut i kväll?– En väldigt hypotetisk fråga. 1. Vi vet inte ens om han kommer vara med nu eftersom han är sjuk. 2. Om Magnus ska vara kvar eller inte får vi ta efter matchen i kväll och sett till resultatet. Det är inget vi kan bestämma nu.

Dahlberg nära startplatsSkulle Hellberg vara borta tyder allt på att ratade Nicklas Dahlberg får chansen att göra sitt första framträdande i kvalserien. Dahlberg som inledde hösten i Örebro rekordbra men sedan har visat klart sviktande form.

Beslut om vem som står motv Timrå tas först under matchdagen, enligt Örebros tränare Peter Andersson.

Aulin tillbakaKlart i Örebro är att poängkungen Jared Aulin spelar igen efter magsjuka och den missade matchen mot Rögle i helgen. Den enda spelaren som på måndagen såg ut att missa Timrå borta är Thomas Enström, som är långtidsskadad.

Läs mer om det, Dahlbergs syn på situationen och mycket annat i tisdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons