Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros krav: Gå ner fem kilo

Conny Strömberg måste gå ner fem kilo till seriepremiären. Det ska han göra genom ett specialutformat kostschema som NA tagit del av.
– Det handlar om att äta lite mer rätt mat, säger Conny.

Annons

Örebro Hockeys Conny Strömberg, 35, har varit hockeyallsvenskans gigant och vunnit poängligan de två senaste säsongerna. Nu har serien förstärkts med en rad tunga namn som är på jakt efter titeln som ny poängkung.

Men nu ska Conny slipa på fysiken så att han kommer till seriestarten fit for fight. Fem kilo ska nämligen bort. Därför har Örebro Hockey tillsammans med fystränaren Mattias Mattsson utformat ett kostschema speciellt framtaget för Conny.

– Det handlar väl om att äta lite mer rätt mat. Och det är väl några kilo som ska bort innan det kör igång, berättar Conny Strömberg för NA.

Är det ett tufft kostschema?

– Nja, det går bra.

Hur länge har du schemat?

– Jag vet inte riktigt. Jag kör på och gör som de säger.

Ska ner till 90

Seriepremiären borta mot Borås är om cirka sex veckor. Då ska Conny ha nått sin vanliga matchvikt på 90 kilo – i dagsläget ligger han på cirka 95 kilo, enligt Örebro Hockeys fystränare Mattias Mattsson.

– Vi är på väg dit. Det är några kilon som ska slipas bort. Det här schemat är under en begränsad period, det rör sig om ett par veckor till. Sen kommer Conny återgå till ett mer balanserat energiintag.

Enligt Mattias Mattsson handlar kosten för en elithockeyspelare främst om tre saker: 1. Äta rätt saker. 2. Äta rätt mängder. 3. Äta vid rätt tidpunkt.

– Det sistnämnda är kanske det vanligaste att det slarvas med. För det är otroligt viktigt att äta på rätt tidpunkter, inte minst efter träningen.

Sen ut på isen

För en vecka sen gick Örebro Hockey på is i Sydnärkehallen. Men inte Conny Strömberg.

– Jag hade lite ont i foten och tog det ganska lugnt och körde fys i stället. Men i onsdags var jag på is och testade lite, och det kändes bra. Annars har Conny Strömberg haft en skön sommarledighet. Större delen av tiden har han spenderat hemma i Örnsköldsvik.

Målat hus i Ö-vik

– Jag har tagit det lugnt och mest varit hemma i huset i Ö-vik. Målat om och lite sådär. Och sen har man ju sprungit på lite gamla hockeyvänner- och bekanta, berättar Conny Strömberg.

Förutom Conny Strömberg har även tre andra spelare blivit några kilo lättare inför seriestarten tack vare specialutformade kostscheman. De tre är Marcus Weinstock (5 kilo), Jens Skålberg (6 kilo) och Jon Palmebjörk (3 kilo).

– De har gjort en jättebra försäsong och varit riktigt positiva till det här, säger Mattsson.

Mer läsning

Annons