Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros landshövding väljer Bofors sportchef

Tre länsbor får träffa kronprinsessan och kungaparet inför vigseln. En av dem är sportchef i en allsvensk hockeyklubb - men inte Örebro Hockey.
Utan istället Stefan Bengtzén i Bofors.
– Väldigt hedrande, något gott har jag väl bidragit med här i världen, säger Bengtzén.

Annons
Rose-Marie Frebran och Stefan Bengtzén.

Den 16 juni, tre dagar innan vigseln i Stockholm tar kungaparet samt kronprinsessan Victoria och hennes Daniel emot landets 21 landshövdingar. Alla har fått välja ut tre personer från respektive län att ta med sig och i går presenterades namnen på gästerna. Örebros landshövding Rose-Marie Frebran har valt Stefan Bengtzén, Sofia Eriksson, vice ordförande för studentkåren vid Örebro universitet och Layla Naseh, företagare från Örebro och ”årets nybyggare i Sverige”.

”En bra representant”

– Jag fick en fråga förra veckan och kände mig givetvis väldigt hedrad. Lite overkligt, men de ville ha vanliga medborgare och jag är väl en bra representant, säger Bengtzén.

Det som väntar Bengtzén och de andra gästerna är en mottagning hos Stockholms läns landshövding Per Unckel i hans hem, Tessinska palatset. På kvällen beger sig sällskapet till ostindiefararen Götheborg som ligger förtöjd nere vid Skeppsholmen för middag och underhållning.

”Det praktiska ansvaret för måltiden vilar på ett tiotal av landets främsta gourmetkockar, som kommer att duka upp rätter inspirerade från de svenska landskapen” står det i pressmeddelandet.

”Ingen jätteroyalist”

– Och vi får träffa både kungaparet och kronprinsessparet. Det blir en upplevelse att ha med sig i livet, säger Bengtzén.

Hur ser du annars på uppståndelsen kring bröllopet?

– Jag är ingen jätteroyalist som står och viftar med svenska flaggan, men jag har inget emot det. Jag är väl som de flesta andra skulle jag tro.

Behöver du bättra på garderoben när du ska träffa kungligheter?

– Nej, det hoppas jag inte. Jag kanske kostar på mig att köpa en ny skjorta, säger Bengtzén och skrattar.

Landshövding Frebran delade i går ut bröllopsgåvan från Örebro län, ett par antika silverkandelabrar i empirstil. Men Stefan Bengtzén har planer på att ge sin egen present.

– Jag har en liten plan... Någonting med Boforsanknytning ligger ju nära till hands, säger han och skrattar igen.

Ett säsongskort till Nobelhallen kanske? Det vore ju onekligen lite häftigt med kunglig glans på läktaren i vinter.

Mer läsning

Annons